Τρίτη 20 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποχαιρετισμός στον σύντροφο Αγη Σαμαράκη

Στο νεκροταφείο του Χαλανδρίου έγινε χτες η κηδεία του παλαίμαχου κομμουνιστή

Το τελευταίο «αντίο» στον παλαίμαχο κομμουνιστή Αγησίλαο Σαμαράκη, που «έφυγε» από τη ζωή την περασμένη Τρίτη, είπαν χτες σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι στο νεκροταφείο του Χαλανδρίου. Τιμητική φρουρά στη σκεπασμένη με τη σημαία του Κόμματος σορό του, στάθηκαν οι σύντροφοί του, νεολαίοι και στελέχη του Κόμματος, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ Δ. Γόντικα, Γ. Μαρίνο, Τ. Δημουλά και Ν. Σοφιανό. Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, τον σύντροφο Αγησίλαο αποχαιρέτησε ο Νίκος Κουρκούνης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ. Εκ μέρους της ΚΟ του Χαλανδρίου, δυο λόγια είπε η Στέλλα Μπράτη.

Ο Νίκος Κουρκούνης, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αποχαιρετάμε σήμερα ένα σύντροφο που η ζωή του ταυτίστηκε αξεδιάλυτα με την πορεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, από την ένταξή του στις γραμμές του ως το τέλος της ζωής του. Σύντροφε Αγη, για όλους εμάς που σε γνωρίσαμε από κοντά νοώθουμε την ανάγκη να πούμε δυο λόγια για ορισμένες μόνο από τις καλύτερες ιδιότητες που σφυρηλάτησες μέσα στη μακρόχρονη πορεία της ταξικής πάλης και ιδιαίτερα στα χρόνια της ένοπλης πάλης μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ, που διατηρούν μεγάλη αξία για όλους μας σήμερα.

Την αφοσίωσή σου στα ιδανικά των κομμουνιστών, από την πίστη σου στο ΚΚΕ. Καμία δυσκολία, καμία αναποδιά δεν στάθηκε ικανή να κλονίσει την πίστη σου αυτή, την κομματικότητά σου. Αυτό ήταν το βασικό που εμφυσούσες από την πρώτη στιγμή που ερχόσουν σε επαφή με όλους μας. Είχες το μεγάλο χάρισμα να διδάσκεσαι από την ιστορία του Κόμματός μας και ταυτόχρονα να κατανοείς τα σημερινά προβλήματα, τις σημερινές ανάγκες των ανθρώπων και του κινήματος.

Στις δυσκολίες που πέρασε το Κόμμα μας την εποχή που η αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του οπορτουνισμού που υπονόμευαν και επεδίωκαν τη διάλυση του Κόμματος, έδωσες τη συμβολή σου, για την επικράτηση των κομμουνιστικών χαρακτηριστικών του ΚΚΕ. Σύντροφε Αγη, θα συνεχίσεις να βρίσκεσαι κοντά μας. Το παράδειγμά σου θα μας συντροφεύει στους καθημερινούς αγώνες, θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά μας για να μας δείχνει το δρόμο. Εκείνο το δρόμο το δύσκολο, αλλά ωραίο, όπως έλεγες και συ. Να αγωνίζεσαι για ιδανικά μεγάλα, για ένα καλύτερο αύριο όλου του κόσμου, χωρίς να υπολογίζεις θυσίες και κόπους.

Τον αγώνα αυτόν, έλεγες, μπορείς να τον αντέξεις μόνο αν είσαι μέσα στο ΚΚΕ, αν διαπαιδαγωγήθηκες με τις αρχές του. Υποκλινόμαστε σύντροφε, μπροστά στην απλότητα, στη σεμνότητα και στη λεβεντιά που σε χαρακτήριζαν. Στη γυναίκα σου Δήμητρα, στα παιδιά σου Κώστα και Γιάννη, στα εγγόνια σου, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια και κουράγιο. Γεια σου σύντροφε Αγη. Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σε τιμά και σε χαιρετά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγχαρητήριες επιστολές για το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ(2021-07-02 00:00:00.0)
Στερνός αποχαιρετισμός στον σ. Μπάμπη Γκολέμα(2014-07-22 00:00:00.0)
«Εφυγε» ακλόνητος και συνεπής στα ιδανικά του ΚΚΕ(2010-03-27 00:00:00.0)
Τελευταίος αποχαιρετισμός στο σ. Νίκο Κοΐνη(2009-04-29 00:00:00.0)
Τίμησε το ΚΚΕ και τα κομμουνιστικά ιδανικά(2006-06-23 00:00:00.0)
Στερνό "αντίο" στον σ. Λάμπη Σαλασίδη(1998-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ