Τρίτη 20 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ξαφνικά ο σ. Βασίλης Σκουράκης

Ηταν στέλεχος της ΤΕ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η πολιτική κηδεία του έγινε χτες

«Εφυγε» την Κυριακή ξαφνικά και πρόωρα από τη ζωή ο σύντροφος Βασίλης Σκουράκης, στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, σε ηλικία 59 χρόνων. Η πολιτική του κηδεία έγινε χτες το απόγευμα στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, παρουσία συντρόφων, στελεχών και μελών του ΚΚΕ, φίλων, συναγωνιστών και συναδέλφων του, που τον αποχαιρέτησαν με τις γροθιές υψωμένες στο άκουσμα του ύμνου της «Διεθνούς».

Το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Βασίλη Σκουράκη, είπε εκ μέρους της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΑ του ΚΚΕ ο Γιάννης Μερεντίτης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής και Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Βιομηχανίας. Για την πρωτοπόρα στάση, το προσωπικό παράδειγμα και τη συμβολή του στο κομματικό εργοστάσιο της «Τυποεκδοτικής», μίλησε ο Γιάννης Σάρκος, Γραμματέας της ΚΟΒ της «Τυποεκδοτικής», της οποίας ήταν μέλος. Ακόμα, το λόγο πήρε ο Νίκος Τουτουντζάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας», μιας και το συνδικάτο αποτέλεσε το μετερίζι του Βασίλη Σκουράκη για πολλά χρόνια, ενώ διετέλεσε και πρόεδρός του. Εκ μέρους της οικογένειάς του, τον αποχαιρέτισε ο ανιψιός του, Νίκος.

Ο σ. Βασίλης Σκουράκης γεννήθηκε το 1954 στο χωριό Αρις Μεσσηνίας, από φτωχούς γονείς αγρότες, που αργότερα δούλεψαν ως εργάτες. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο και μετά σπούδασε στο τμήμα μηχανοτεχνιτών στην κατώτερη τεχνική σχολή «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα. Το 1972 ήρθε στην Αθήνα και σπούδασε στη μέση σχολή μηχανολόγων «Γαλιλαίος».

Από 14 χρόνων άρχισε να δουλεύει με τον πατέρα του στα χωράφια και από 17 χρόνων ως εργάτης στο Μέταλλο σε διάφορα εργοστάσια και βιοτεχνίες μέχρι το Σεπτέμβρη του 2009 που βγήκε στη σύνταξη. Το 1976 αμέσως μετά το στρατό, δουλεύοντας στο εργοστάσιο ΝΤΕΞΙΟΝ ΕΛΛΑΣ, οργανώθηκε στο σωματείο του, στη Μηχανουργική Ενωση Αθήνας «Ο Προμηθέας». Πρωτοστάτησε για τη συγκρότηση Εργοστασιακής Επιτροπής στο χώρο δουλειάς του και εκλέχτηκε μέλος της.

Εκεί ήρθε σε επαφή με το Κόμμα και το 1977 έγινε μέλος του, βοηθώντας και αυτός στη συγκρότηση της Κομματικής Οργάνωσης στο εργοστάσιο. Από τότε μέχρι την ώρα που «έφυγε» τίμησε τον τίτλο του μέλους του Κόμματος απ' όποια χρέωση του ανέθεσε το Κόμμα. Εκλέχτηκε Γραμματέας της εργοστασιακής ΚΟΒ ΝΤΕΞΙΟΝ ΕΛΛΑΣ, στη συνέχεια μέλος του Γραφείου της ΚΟΒ Μηχανουργών Βοτανικού, αργότερα έγινε Γραμματέας της και μέλος της ΑΕ του 3ου - 4ου Διαμερίσματος της Αθήνας.

Το 1994 μέχρι το 1996 μέλος της ΑΕ της Οργάνωσης της Α΄ Αθήνας, το 2002 μέχρι το 2007 μέλος του ΑΓ της Αχτίδας του 3ου - 4ου Διαμερίσματος. Στη συνέχεια, εκλέχτηκε Γραμματέας της ΚΟΒ Τ/Ε και από το 2009 μέχρι τώρα που «έφυγε», ήταν μέλος του ΑΓ της Οργάνωσης της Βιομηχανίας.

Ο Γιάννης Μερεντίτης, είπε μεταξύ άλλων: «Αποχαιρετούμε και τιμάμε ένα σύντροφο, πιστό και δοσμένο στο Κόμμα, σεμνό και πάντα χαμογελαστό, αθόρυβο και αποτελεσματικό, υπομονετικό και απλό με τους συντρόφους και αδιάλλακτο με τους αντιπάλους. Αποχαιρετούμε και τιμάμε ένα σύντροφο που αποτελούσε για όλους μας παράδειγμα προς μίμηση, που τίμησε το τίτλο του μέλους και στελέχους μέχρι το τέλος, απ' όποιο μετερίζι του χρέωσε το Κόμμα».

  • Με ανακοίνωσή του, το ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας«εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του συνάδελφου - συναγωνιστή και πρώην προέδρου του συνδικάτου μας Βασίλη Σκουράκη».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ