Τρίτη 20 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραιτήθηκε ο Στ. Σταυρίδης από το ΤΑΙΠΕΔ

Ο αντιλαϊκός χαρακτήρας των ιδιωτικοποιήσεων δεν κρύβεται, σημειώνει το ΚΚΕ

Την παραίτησή του από τη θέση του πρόεδρου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, του γνωστού ΤΑΙΠΕΔ, υπέβαλε ο Στ. Σταυρίδης, μετά από σχετική παραγγελία του υπουργού Οικονομικών. Ο Γ. Στουρνάρας, ζήτησε για λογαριασμό του πρωθυπουργού την παραίτηση Σταυρίδη, όταν διαπιστώθηκε ότι ο τελευταίος ταξίδευσε από την Αθήνα στην Κεφαλονιά με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Δ. Μελισσανίδη, με τον οποίο πριν λίγες μέρες, είχαν συνυπογράψει την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ από το δημόσιο σε εταιρεία συμφερόντων του μεγαλοεπιχειρηματία.

Η ουσία βέβαια της υπόθεσης δε βρίσκεται, ούτε περιορίζεται στα πρόσωπα και τις όποιες διαπροσωπικές σχέσεις, αλλά στο περιεχόμενο της πολιτικής που ασκείται, στην προκειμένη περίπτωση στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Πολύ περισσότερο, που διακηρυγμένη πολιτική επιδίωξη της κυβέρνησης ήταν να παραχωρηθεί μέρος των μετοχών του ΟΠΑΠ σε ιδιωτική εταιρεία, κάτι που θα γινόταν ανεξάρτητα από το ρόλο και τις σχέσεις που ενδεχόμενα είχε το δίδυμο Σταυρίδη - Μελισσανίδη.

Σε σχόλιο για την παραίτηση του Στ. Σταυρίδη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Η παραίτηση Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορεί να κρύψει το βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα των ιδιωτικοποιήσεων. Αυτή η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όπως επίσης και οι επιχειρηματικοί ανταγωνισμοί πάνε χέρι-χέρι με τη διαπλοκή κυβερνήσεων, πολιτικών και επιχειρηματιών. Οσοι εμφανίζονται ως πολέμιοι της διαφθοράς ενώ την ίδια στιγμή υποστηρίζουν το καπιταλιστικό σύστημα και τις πολιτικές που τη γεννούν και την αναπαράγουν κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ