Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»
Ζητάνε ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο του νοσοκομείου

Στιγμιότυπο απ' την κινητοποίηση (1.8.2013) ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα»
Στιγμιότυπο απ' την κινητοποίηση (1.8.2013) ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα»
Συμβολική κατάληψη του γραφείου του Αναπληρωτή Διοικητή και των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα», με αίτημα να ανακαλέσει ο υπουργός Υγείας την «πρόθεση για κλείσιμο του νοσοκομείου και την παύση της διαδικασίας κινητικότητας - διαθεσιμότητας των εργαζομένων σε αυτό» έκαναν χτες εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Την απόφαση πήρε κατά πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και η συμβολική κατάληψη ξεκίνησε με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν στο πλευρό τους κατοίκους της περιοχής. Οι ασθενείς, όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, που έχουν προγραμματισμένα ραντεβού, μπορούν να προσέρχονται -παρά την κατάληψη- στα εξωτερικά ιατρεία, να κάνουν τις εξετάσεις χωρίς να πληρώνουν το χαράτσι των 5 ευρώ.

«Λαγός» της κυβέρνησης ο ΙΣΑ

Σε «λαγό» της κυβερνητικής πολιτικής μετατρέπεται η πλειοψηφία της ηγεσίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), η οποία μετά από την προχτεσινή συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη, στην ουσία υιοθέτησε το περίγραμμα των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων στην Αττική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ΙΣΑ αποδέχεται ότι: το «Αμαλία Φλέμινγκ» μετατρέπεται σε Μονάδα Αποκατάστασης και Ιατρεία Μίας Ημέρας, με αφαίρεση της πνευμονολογικής, της οφθαλμολογικής, της ορθοπαιδικής, της ουρολογικής και της νεφρολογικής κλινικής, το προσωπικό των οποίων μεταφέρεται σε άλλα νοσοκομεία. Συνάμα, η παθολογική, η καρδιολογική και η χειρουργική κλινική που διατηρούνται περνούν σε καθεστώς μερικής εφημέρευσης. Το Σπηλιοπούλειο νοσοκομείο μετατρέπεται σε Κέντρο Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων και Κέντρο Ακτινοθεραπείας. Το νοσοκομείο Πατησίων παύει στο εξής να νοσηλεύει ασθενείς, αφού θα στεγάσει αποκλειστικά και μόνο τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου «Αγία Ολγα», του οποίου αποτελεί παράρτημα. Η Πολυκλινική Αθηνών, μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και οι κλινικές της μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία. Θα στεγάσει παράλληλα, Μονάδα Αποθεραπείας για παθολογικά και καρδιολογικά περιστατικά. Το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» στη Δυτική Αττική μετατρέπεται και αυτό σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου. Η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού του μεταφέρεται σε άλλα νοσοκομεία, ενώ μέρος των κλινών θα φιλοξενήσει χρόνια περιστατικά που δε χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας σε νοσοκομεία της Β' Υγειονομικής Περιφέρειας.

Γι' αυτές τις επιλογές έχουν ριζικά διαφορετική θέση οι εργαζόμενοι και γιατροί στα νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ