Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Καταγγέλλει την εξαίρεση των συνταξιούχων από το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Την απόφαση της κυβέρνησης οι συνταξιούχοι, «που έχουν υποστεί όλα τα δεινά της καπιταλιστικής κρίσης, όπως άλλωστε και όλος ο λαός», να εξαιρεθούν από το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΙΚΑ.

«Πληρώσαμε και πληρώνουμε», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «μια ζωή για τέτοιου και άλλου είδους παροχές όμως συνεχώς διαπιστώνουμε ότι οι συντάξεις μας συρρικνώνονται και το μέλλον τους είναι αβέβαιο αλλά και πετιόμαστε έξω από προγράμματα που ανακουφίζουν τη ζωή μας είτε αυτά λέγονται Δελτία Θεραπευτικά και Λουτροθεραπεία, είτε αυτά του κοινωνικού τουρισμού από ΟΑΕΔ και ΕΟΤ που τόσο ανάγκη τα έχουμε και λόγω ηλικίας... Επιβεβαιώνοντας έτσι τη θεωρεία της περί κόστους γήρανσης!».

Και τονίζει: «Οι διακοπές είναι δικαίωμα τόσο των συνταξιούχων όσο και των εργαζομένων και με βάση αυτό το αξίωμα δεν δικαιούται κανείς να τους τις αφαιρεί. Δεν ρίξαμε εμείς έξω την "οικονομία της χώρας" αλλά οι παροχές προς την μεγαλοεργοδοσία και το κεφάλαιο που απλόχερα παρείχαν και παρέχουν όλες οι κυβερνήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ