Τρίτη 9 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν υπηρεσίες Υγείας

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» (29.1.2013)
Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» (29.1.2013)
Το σχέδιο της Task Force για τον ακρωτηριασμό των πολυιατρείων (πρώην ΙΚΑ) του Οργανισμού και την εκχώρηση της διοίκησης σε ξένους μάνατζερς, που αποκάλυψε ο «Ρ» στις 29.1.2013, επανήλθε τις τελευταίες μέρες στην επικαιρότητα, με αφορμή τις καταγγελίες γι' αυτό, του απερχόμενου Διοικητή του ΕΟΠΥΥ Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου.

Μάλιστα, απαντώντας και σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ο τρόπος που λειτουργεί ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι σωστός, για να υπογραμμίσει: «Δεν έχουμε ιδεολογικές αγκυλώσεις και αν χρειαστεί και αυτό το μέτρο, γιατί όχι;».

Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να πουν με κάθε τρόπο ένα «κατηγορηματικό όχι» στην κατάργηση των δημόσιων υγειονομικών μονάδων -και μάλιστα εκείνων του ΙΚΑ που χτίστηκαν με το δικό τους ιδρώτα. Κι ενώ θα 'πρεπε να 'χουν δωρεάν, σύγχρονες, δημόσιες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες Υγείας χαρατσώνονται άγρια στην ώρα της ανάγκης. Μόνο τα δύο τελευταία χρόνια, οι χρονίως πάσχοντες μείωσαν -λόγω της οικονομικής κρίσης- κατά 30% τις επισκέψεις τους στους γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν και γιατί βρίσκουν ατέλειωτες ουρές όπου ακόμα λειτουργούν δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.

Ο λαός πρέπει να σταματήσει κάθε εκχώρηση σε μάνατζερς και να απαιτήσει οι υπηρεσίες Υγείας να χρηματοδοτηθούν πλήρως από το κράτος και όχι από τα ασφαλιστικά Ταμεία και να παρέχονται δωρεάν και χωρίς καμιά συμμετοχή σε όλους. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι συνολικές αναδιαρθρώσεις, που προωθούν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν γενικευμένες αρνητικές επιπτώσεις στην Υγεία, οι ανασφάλιστοι αυξάνονται αλματωδώς και μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν μπορεί να πληρώσει ούτε την επίσκεψη στο γιατρό, ούτε τη συμμετοχή στα φάρμακα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ