Τρίτη 9 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Κινητοποιούνται ενάντια σε απολύσεις - «διαθεσιμότητες»

Σήμερα 24ωρη απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, απαιτώντας καμιά απόλυση - καμιά «διαθεσιμότητα».

Σήμερα, συνεχίζουν με 24ωρη απεργία. Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια.

Χτες, το Συνδικάτο, πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και από εκεί πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στο πλευρό των εργαζομένων στους ΟΤΑ ήταν οι δυνάμεις του Δημοσίου του ΠΑΜΕ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ο Χρ. Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που είχαν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ - ΟΤΑ για χτες από τις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε επίσης συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία, με τον κύριο όγκο της συμμετοχής να προέρχεται από τους δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι και πλήττονται άμεσα.

Συνάντηση

Τα διαπιστευτήριά της στην πολιτική των απολύσεων κατέθεσε εκ νέου η ηγεσία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Σε συνάντηση που είχε χτες με τους υπουργούς Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη ζήτησε να γίνει σωστή αξιολόγηση στις δομές όλων των φορέων του δημοσίου τομέα. Δηλαδή, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει μεν στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας που εξήγγειλε, αντλώντας όμως λιγότερους υπαλλήλους από το χώρο των δήμων. Σε δήλωσή της εκ μέρους του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, η Ελ. Παντελάκη, μέλος της ΚΕ τους ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τους αιρετούς, οι οποίοι σήμερα υποκρίνονται ότι τάχα αντιδρούν, όταν συμφωνούν με την κινητικότητα, όταν πέρσι κατάργησαν όλες τις κενές οργανικές θέσεις και έχουν αποδεχθεί τη μείωση της χρηματοδότησης στους δήμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ