Τρίτη 18 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ψήφισμα για την ΕΡΤ στα μέτρα της συγκυβέρνησης

Στη γραμμή της τρικομματικής κυβέρνησης στοιχήθηκε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης στη χτεσινή του συνεδρίαση, όπου μετά από αίτημα των εργαζομένων της ΕΡΤ3 συζητήθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα τους και να αποφασίσει να τους διαθέσει μια από τις ανενεργές ραδιοφωνικές συχνότητες που έχει στην ιδιοκτησία του ο Δήμος για τη συνέχιση των ραδιοφωνικών τους προγραμμάτων.

Η παράταξη του Γ. Μπουτάρη που διοικεί το δήμο, εξέδωσε ένα ψήφισμα που καταγγέλλει τον τρόπο που η κυβέρνηση έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ, όμως αναγνωρίζει την «αναγκαιότητα» να προχωρήσει η αναδιάρθρωση - μεταρρύθμιση της ΕΡΤ. Επίσης, δέχθηκε μόνο την παραχώρηση ορισμένου χρόνου στις ραδιοφωνικές συχνότητες του δήμου. Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατέθεσαν δικό τους ψήφισμα, με το οποίο καλούσαν το Δημοτικό Συμβούλιο να απαιτήσει κατάργηση της ΠΝΠ και να μεταδίδεται από τη δημοτική συχνότητα το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΔ δεν ψήφισαν κανένα από τα δύο ψηφίσματα. Το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ψήφισε ο σύμβουλος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ