Τρίτη 18 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καθημερινές οι διαδηλώσεις για την ΕΡΤ3

MotionTeam

Μαχητική και μαζική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής - όπως και τις προηγούμενες μέρες - στη Θεσσαλονίκη για την ΕΡΤ3.

Το ΠΑΜΕ με προσυγκέντρωση και πορεία που ξεκίνησε από το Δημαρχείο κατευθύνθηκε έξω από τις εγκαταστάσεις της τηλεόρασης της ΕΡΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού. Από εκεί με επικεφαλής τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 ξεκίνησε μια νέα μεγάλη πορεία η οποία πέρασε έξω από τις εγκαταστάσεις των δημόσιων ραδιοφώνων, συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε και πάλι έξω από τις εγκαταστάσεις της τηλεόρασης.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Κυριακής, ο Σ. Ζαριανόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, επισκέφθηκε τους εργαζόμενους των ραδιοφώνων της ΕΡΤ3 και μετέφερε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα τους.

Το απόγευμα της Κυριακής, κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επισκέφθηκε τους εργαζόμενους της τηλεόρασης. Ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Σημείωσε πως το ΚΚΕ δεν έχει εκπλαγεί από την περίφημη «δημοκρατία» της κυβέρνησης. «Ξέρουμε ότι η αστική δημοκρατία είναι μια ταξική δημοκρατία και ότι όταν χρειάζεται να γίνει ολίγον αυταρχική - δικτατορική έχει τον τρόπο να γίνεται, είτε ανοιχτά, είτε με κοινοβουλευτικό μανδύα, όπως απέδειξε η σημερινή διακυβέρνηση με αυτό που έκανε και στο συγκεκριμένο ζήτημα, της ΕΡΤ», είπε.

Τόνισε επίσης πως ο αγώνας δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στη μάχη για τη δικαίωση των εργαζομένων της ΕΡΤ, καθώς αφορά και άλλους εργαζόμενους κλάδων του δημόσιου τομέα, το σύνολο της εργατικής τάξης που χτυπιέται. «Μην ακούτε τις Κασσάνδρες. Ο αγώνας πρέπει να είναι προσανατολισμένος και να δοθεί αποφασιστικά μέχρι το τέλος. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να επιβάλουν τα σχέδια της τάξης τους», σημείωσε.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και στα ραδιόφωνα και στην τηλεόραση έκφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την έμπρακτη στήριξη που δείχνει το ΚΚΕ στον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ