Τετάρτη 22 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Σε Νατοϊκή συνδιάσκεψη στη Ρωσία

Τα «γεράκια» της λυκοσυμμαχίας συζητάνε για τις «προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή της Μεσογείου»

Στη Μόσχα θα βρεθεί σήμερα και αύριο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Π. Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να συμμετάσχει και να μιλήσει σε διεθνή περιφερειακή συνδιάσκεψη, με τη συμμετοχή υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ. Θέμα της συνδιάσκεψης είναι «οι προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή της Μεσογείου», και πραγματοποιείται στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνεται στη ρωσική πρωτεύουσα, με θέμα «Στρατιωτικές και Πολιτικές απόψεις για την ευρωπαϊκή Ασφάλεια».

Πρόκειται για άλλη μια συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των «γερακιών» του ΝΑΤΟ στο φόντο των σχεδίων για στρατιωτικές επεμβάσεις στην περιοχή και ειδικότερα στη Συρία. Στο συνέδριο θα μιλήσουν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και οι υπουργοί Αμυνας της Ρωσίας και της Γαλλίας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Ελληνας υπουργός θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Αμυνας της Ρωσίας Σ. Σοϊγκού, όπου μεταξύ άλλων θα συζητήσουν θέματα εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Θα συζητηθούν ακόμα οι εξελίξεις στη Συρία, ενώ ο Ρώσος υπουργός θα ενημερώσει τον Ελληνα ομόλογό του και για «το νέο ρωσικό αμυντικό δόγμα στην Ανατολική Μεσόγειο». Στη διάρκεια της προχτεσινής του συνάντησης με τον Καρ. Παπούλια, ο Π. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην επίσκεψη στη Ρωσία και δήλωσε: «Είναι μια ευκαιρία να αναθερμάνουμε τις σχέσεις με τη ρωσική πλευρά, χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως ότι η Ελλάδα εγκαταλείπει τις παραδοσιακές επιλογές της. Είμαστε νατοϊκή χώρα, είμαστε χώρα του δυτικού κόσμου». Το επόμενο διάστημα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας θα επισκεφτεί και το Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ