Σάββατο 20 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΝΟΠΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ
Το ΚΚΕ στο πλευρό των μεταναστών εργατών γης

Από περιοδεία του ΚΚΕ στη Μανωλάδα το 2008
Από περιοδεία του ΚΚΕ στη Μανωλάδα το 2008
Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των μεταναστών εργατών γης, και αγωνίζεται μαζί τους για την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων και της εργοδοτικής τρομοκρατίας, μέχρι την οριστική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Μόλις έγινε γνωστή η δολοφονική επίθεση σε βάρος των μεταναστών τα μέλη και τα στελέχη του στην περιοχή ανταποκρίθηκαν άμεσα. Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ζήτησε έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να συζητηθεί το θέμα. Επισκέφτηκαν τους τραυματίες στα Νοσοκομεία του Πύργου και του Ρίου, στο Κέντρο Υγείας της Βάρδας για να τους συμπαρασταθούν και να τους προσφέρουν ό,τι χρειάζονται.

Το Κόμμα διοργάνωσε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς τους μετανάστες στην κεντρική πλατεία της Μανωλάδας κι ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του χωριού. Εγιναν επισκέψεις στα αστυνομικά τμήματα όπου οι τραυματισμένοι μετανάστες είχαν μεταβεί για συμπληρωματικές καταθέσεις, ώστε να μη διανοηθεί κανείς να κινήσει τις διαδικασίες απέλασης σε βάρος όσων δεν έχουν νόμιμα έγγραφα στην κατοχή τους. Την ίδια στιγμή κομμουνιστές βουλευτές έκαναν παρέμβαση στη Βουλή και κατέθεσαν Επίκαιρη Ερώτηση ώστε να σταματήσει το σύγχρονο «δουλεμπόριο» των εργατών γης, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους με βάση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να μην απελαθεί κανείς.

Από την προχτεσινή κινητοποίηση στη Μανωλάδα
Από την προχτεσινή κινητοποίηση στη Μανωλάδα
Θυμίζουμε, ότι τρία στελέχη του ΚΚΕ στην Ηλεία δέχτηκαν το 2008, κατά τη διάρκεια της απεργίας των μεταναστών εργατών γης για μεγαλύτερα μεροκάματα και καλύτερες συνθήκες εργασίας, τραμπούκικη επίθεση, τους οποίους και τραυμάτισαν, επειδή βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Μανωλάδας για να συμπαρασταθούν στους μετανάστες εργάτες γης. Ακολούθησε η μεγαλειώδης παμπελοποννησιακή κινητοποίηση λίγες μέρες αργότερα, όπου μετανάστες εργάτες γης και κομμουνιστές βάδισαν πλάι - πλάι στους κεντρικούς δρόμους της Μανωλάδας.

Από τότε μέχρι και σήμερα το ΚΚΕ δε σταμάτησε ποτέ να πρωτοστατεί με συνεχείς παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες για να σταματήσουν οι εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος εργατών, για να σταματήσει το σύγχρονο δουλεμπόριο και οι άθλιες συνθήκες ζωής και εργασίας χιλιάδων εργατών στη χώρα μας. Για να ανατραπεί η πολιτική που αυξάνει την εκμετάλλευση όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων και αποθρασύνει τα μεγαλοαφεντικά που επιτίθενται με δολοφονικό τρόπο σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ