Σάββατο 20 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
19o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΜΠΟΤΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Επικεντρώνουμε στο να γίνουμε πιο ικανοί να δουλεύουμε μέσα στον εργατόκοσμο με τη στρατηγική μας. Αυτό πέρα από ζητούμενο είναι που θα ολοκληρώνει τη δουλειά μας. Θα στερεώνει τα βήματα που κατακτά το Κόμμα τα τελευταία χρόνια και με το 19ο Συνέδριό του, το νέο Πρόγραμμα και το νέο Καταστατικό. Να προχωρά η αφομοίωση της στρατηγικής, να δοκιμάζεται στη ζωή, να δίνει η δράση νέο υλικό απαραίτητο για την περαιτέρω εμβάθυνση, για το περαιτέρω ανέβασμα της ικανότητας να χτίζουμε δεσμούς.

Αξίζει να σταθούμε στα βήματα ωρίμανσης του Κόμματος. Είναι σπουδαία, κατακτήθηκαν με σκληρή δουλειά: Μέσα από διαπάλη, σύγκρουση με αντιλήψεις, συνήθειες δουλειάς. Δεν ήταν δεδομένα, αποτέλεσμα κάποιας κεκτημένης ταχύτητας. Παρέμεναν και παραμένουν καθυστερήσεις. Σε μια εποχή που κυριαρχούν οι συνέπειες της αντεπανάστασης, αρνητικοί συσχετισμοί αλλά και που το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα βρίσκεται σε κρίση. Δουλειές όπως π.χ. ο σοσιαλισμός στο 18ο Συνέδριο, το Δοκίμιο Ιστορίας του Κόμματος αλλά και βήματα στην αντιστοίχηση της οργανωτικής δουλειάς μας, όπως η αναδιάταξη στην Αττική, η ορθότητα της οποίας επιβεβαιώνεται και από την πείρα της δράσης και τη Συνδιάσκεψη της Αττικής, οι προσπάθειες δουλειάς με τη γραμμή, το περιεχόμενο και ο τρόπος οργάνωσής τους, οδηγούν στο να βαθαίνει η ωριμότητα σε σημαντικό τμήμα στελεχών, μελών, οπαδών. Να γίνεται πιο ουσιαστική η εσωκομματική ζωή, η δημοκρατία (που τόσο ταλαιπωρείται σαν έννοια και μπροστά στο Συνέδριο από τους εχθρούς του Κόμματος). Η αναδιάταξη στην Αττική προχώρησε με ουσιαστική συζήτηση στις ΚΟΒ. Βοήθησε τη δουλειά, στελέχη, συντρόφους στις τηλεπικοινωνίες να αντιληφθούμε την αξία της σωστής διάταξης, το ότι είναι ανάγκη σταθερά να τη βελτιώνουμε, το με ποια κριτήρια αυτή πρέπει να γίνεται. Ετσι είχαμε π.χ. στις τηλεπικοινωνίες προτάσεις στις ΚΟΒ για βελτίωση της διάταξης στις τηλεπικοινωνίες ή πώς μπορούσαν οι σύντροφοι καλύτερα π.χ. να μελετήσουν πλευρές, την Ιστορία του Κόμματος κ.λπ.

Ενταση της δράσης μέσα σε δύσκολες συνθήκες, που μεγάλο τμήμα εργαζομένων είναι χειραγωγημένο και προσωρινά έχει υποταχθεί. Που ο αντίπαλος φουντώνει τον αντικομμουνισμό, αντισοσιαλισμό. Με βαθιά γνώση στις νομοτέλειες της ταξικής πάλης, να δείξουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη: Αγώνες όπως π.χ. στη Phone Marketing, στη Forthnet, μας δίδαξαν ότι ακόμα και κόσμος που δεν έχει καμία πείρα από αγώνες, συλλογικές διαδικασίες κ.λπ. μπορεί να μπει μπροστά, να κάνει γρήγορα βήματα, να αποκτά πείρα, όταν και εμείς ξεπερνάμε προκαταλήψεις και με σκληρή δουλειά δίνουμε βοήθεια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πιο ικανοί να αντιμετωπίζουμε τις αδυναμίες μας(2021-06-02 00:00:00.0)
Ορισμένες πλευρές από τη δουλειά της ΤΟ Οινοφύτων - Θήβας(2015-03-28 00:00:00.0)
Δράση στοχευμένη στην ανασύνταξη του κινήματος(2013-03-02 00:00:00.0)
Γερές ΚΟΒ στους τόπους δουλειάς(2013-01-30 00:00:00.0)
Ανεξάντλητες οι δυνατότητες στην οικονομική δουλειά(2011-11-29 00:00:00.0)
Για τη δουλειά μας στην εργαζόμενη νεολαία(2008-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ