Παρασκευή 19 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Αντιδρά σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απρίλη στην Κωνσταντινούπολη μετά την 3η συνεδρίαση της ρωσο-τουρκικής κοινής ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού, δήλωσε πως η Ρωσία τάσσεται κατά της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, κι εξέφρασε την ελπίδα ότι η προγραμματισμένη στις 20 Απρίλη συνάντηση των «Φίλων της Συρίας» θα αποφύγει να εξετάσει οποιαδήποτε από τις μεθόδους που κατά κάποιο τρόπο προβλέπουν σε υλοποίηση στρατιωτικής επέμβασης. Οπως τόνισε ο Λαβρόφ, η Ρωσία δε θεωρεί σκόπιμο να γίνει αλλαγή του πολιτικού καθεστώτος στη Συρία, και να γίνουν κάποιες ανάλογες πρωτοβουλίες. Την ίδια στιγμή τάχτηκε υπέρ του διαλόγου μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Ο Λαβρόφ προειδοποίησε ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε πιθανής ξένης στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία θα καταστραφεί η βάση του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών της σύγκρουσης, εκτιμώντας πως μια τέτοια ξένη στρατιωτική επέμβαση θα ενισχύσει τις ισλαμικές οργανώσεις που δρουν στο πλαίσιο της ένοπλης συριακής «αντιπολίτευσης».

Ο Ρώσος αξιωματούχος εκτίμησε πως ο ρόλος των «Φίλων της Συρίας» στην πορεία της σύρραξης αποδεικνύεται «αρνητικός». Επίσης, τόνισε πως η Ρωσία δεν είναι μέλος της ομάδας «Φίλων της Συρίας», και δεν εμπιστεύεται τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης συνάντησης.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ