Παρασκευή 19 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Δυναμική παρέμβαση για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων

Από τη χτεσινή παρέμβαση
Από τη χτεσινή παρέμβαση
Δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών απαιτώντας δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όλων των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων και των απλήρωτων εργαζομένων πραγματοποίησαν χτες το πρωί συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές.

Την πρωτοβουλία πήρε η Επιτροπή Ανέργων του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας ενώ συμμετείχαν το ΣΕΤΗΠ, το Σωματείο Λογιστών Αθήνας, και οι Λαϊκές Επιτροπές Καλλιθέας Αργυρούπολης, 5ου-6ου Διαμερίσματος Αθήνας και το Συντονιστικό Εργαζομένων μέσω ΜΚΟ.

Με πανό «Απαιτούμε δωρεάν μετακίνηση όλων των ανέργων με τα Μέσα μαζικής μεταφοράς», συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και άνεργοι προχώρησαν αρχικά σε μαζική εξόρμηση στο μετρό της Εθνικής Αμυνας. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με πορεία στο υπουργείο Μεταφορών όπου και είχαν συνάντηση με το γενικό γραμματέα. Η ηγεσία του υπουργείου, αν και δέχτηκε ότι είναι δίκαιο το αίτημα των εργαζομένων, ωστόσο απέφυγε να δεσμευτεί με το πρόσχημα πως η τρόικα θα αντιδράσει.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να μην επιβάλλονται πρόστιμα για όσους ανέργους δεν έχουν εισιτήριο, δίχως όμως να υπάρξει καμία δέσμευση και γι' αυτό το ζήτημα από την πλευρά του υπουργείου.

Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν με το Μετρό στο Σύνταγμα, όπου πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση.

Οι συγκεντρωμένοι με ψήφισμα που κατέθεσαν στο υπουργείο μεταξύ άλλων επισημαίνουν: «Η ανεργία στη χώρα μας συνεχώς αυξάνεται. Τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία, ανεβάζουν τα ποσοστά της στο 27% του εργατικού δυναμικού ενώ ταυτόχρονα οι επιδοτούμενοι με το πενιχρό επίδομα ανεργίας αποτελούν τη μειοψηφία. Ακόμα, ενώ μπορεί να μην καταγράφεται ως άνεργος, στην πραγματικότητα άνεργος είναι και αυτός που εργάζεται μία και δύο ώρες την ημέρα, ή εκ περιτροπής κ.λπ. Εκατοντάδες συνάδελφοι εργαζόμενοι είναι για πολλούς μήνες απλήρωτοι και δεν μπορούν να επιβιώσουν. Το επίδομα ανεργίας δεν αρκεί, δεδομένου μάλιστα ότι οι άνεργοι κάθε μέρα θέλουν να κινηθούν για τις ανάγκες τους και αδυνατούν να πληρώσουν πέραν όλων των άλλων (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ενοίκιο σπιτιού, χαράτσια, φοροληστεία, αγορά ειδών διαβίωσης κ.λπ.) και το εισιτήριο για τη μετακίνησή τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Το ψήφισμα καταλήγει: «Αποτελεί απαίτηση των χιλιάδων ανέργων, των συνδικάτων, των εκατοντάδων επιτροπών ανέργων, να δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι φορείς ζητάμε δωρεάν μετακίνηση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όλων των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των απλήρωτων εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ