Τετάρτη 17 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
«Προβοκατόρικη ενέργεια ο εμπρησμός του αστυνομικού τμήματος»

Το αστυνομικό τμήμα μετά την επίθεση στις 10 Απρίλη

MotionTeam

Το αστυνομικό τμήμα μετά την επίθεση στις 10 Απρίλη
Προβοκατόρικη ενέργεια χαρακτηρίζουν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού, τη νέα εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε χτες το πρωί στο κτίριο όπου μέχρι πριν από λίγες μέρες λειτουργούσε το Αστυνομικό Τμήμα Ιερισσού.

Οπως έγινε γνωστό, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 6 το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και έσβησε λίγο αργότερα μετά από επέμβαση δύναμης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιερισσού, που έσπευσε στο σημείο με δύο υδροφόρα οχήματα. Από τη φωτιά σημειώθηκαν ζημιές σε χώρους του κτιρίου καθώς και σε δύο κατασχεμένα οχήματα που βρίσκονταν στο προαύλιο.

Θυμίζουμε ότι η λειτουργία του ΑΤ Ιερισσού ανεστάλη την περασμένη Τετάρτη, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η βίαιη εισβολή της Αστυνομίας σε σπίτια κατοίκων για τη σύλληψή τους. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., και το προσωπικό, τα μέσα και ο λοιπός εξοπλισμός του μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου που ανέλαβε την αστυνόμευση της περιοχής της Ιερισσού.

Το Συντονιστικό των Επιτροπών Αγώνα της Χαλκιδικής με ανακοίνωσή του δηλώνει:

«Τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες - απ' όπου κι αν προέρχονται - στοχεύουν στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, και στην τρομοκράτηση του ηθικού ενός κοινωνικού κινήματος.

Κάθε παρόμοια ενέργεια, όχι μόνο δεν πτοεί τον αγώνα που εδώ και χρόνια δίνουμε για τον τόπο μας, αλλά δυναμώνει την αποφασιστικότητά μας να τον περιφρουρήσουμε.

Σε όσους επιθυμήσουν να αποπροσανατολίσουν τους σκοπούς ενός δίκαιου κοινωνικού αγώνα, θυμίζουμε: «Οταν δεν ξέρεις ποιος το έκανε, δες ποιον βολεύει».

Στο μεταξύ, την αλληλεγγύη του στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής που παλεύουν ενάντια στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου και την καταστροφή του περιβάλλοντος και της υγείας τους, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών - Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής - Πιερίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ