Παρασκευή 12 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ
Στρατιωτική άσκηση σε περιοχή με φυσικό αέριο

Θα διεξαχθεί στις 23 Απρίλη, νότια της Λεμεσού, όπου βρίσκονται τα «οικόπεδα» με τους υδρογονάνθρακες

Η στρατιωτική άσκηση θα γίνει νότια της Κύπρου, όπου έχουν χαρτογραφηθεί τα οικόπεδα της ΑΟΖ με κοιτάσματα φυσικού αερίου
Η στρατιωτική άσκηση θα γίνει νότια της Κύπρου, όπου έχουν χαρτογραφηθεί τα οικόπεδα της ΑΟΖ με κοιτάσματα φυσικού αερίου
ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου - Ισραήλ, η οποία θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λεμεσού, προγραμματίζεται για τις 23 Απρίλη, τη στιγμή που στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου εντείνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αναδιατάσσονται οι συμμαχίες με αιχμή τους υδρογονάνθρακες.

Η στρατιωτική άσκηση γίνεται στη νότια πλευρά της Κύπρου, εκεί όπου δραστηριοποιείται ήδη η εταιρεία «Noble» για εξόρυξη στο «οικόπεδο 12». Στην άσκηση θα συμμετέχουν εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας περιπολικά πλοία της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και του Ναυτικού, ελικόπτερα και πέντε πλοία του Ισραηλινού Ναυτικού, πραγματοποιείται σε μία χρονική περίοδο που το Τελ Αβίβ ομαλοποιεί τις σχέσεις του με την Αγκυρα. Διαρρέει ταυτόχρονα ότι θα επανεξετάσει τη στάση του στα ενεργειακά όσον αφορά την Κύπρο, ενώ η Τουρκία εκτοξεύει σωρεία απειλών προκειμένου να εμποδίσει την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Κύπρου, επαναφέροντας στο προσκήνιο το Σχέδιο Ανάν, για διευθέτηση του Κυπριακού στη λογική της διχοτόμησης.

Στο πεδίο της διαχείρισης της κρίσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη επιχειρεί να παρέμβει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για παύση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Πανίκου Δημητριάδη. Σύμφωνα με τον Μ. Ντράγκι η οποιαδήποτε σχετική διαδικασία θα κριθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «η νομοθεσία της ΕΕ προϋποθέτει μόνο δύο λόγους για παύση, αν ο διοικητής δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις των καθηκόντων του, ή αν είναι ένοχος για σοβαρά παραπτώματα».

Τέλος, χτες διέρρευσε χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες, ότι η Κύπρος σκοπεύει να προχωρήσει σταδιακά στη χαλάρωση των περιορισμών κίνησης κεφαλαίων. Η απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη της κυβέρνησης, παρουσία των οικονομικών επιτελείων του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και του ΕΥΡΩΚΟ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες ασκήσεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο(2021-11-04 00:00:00.0)
Σε «περιβάλλον πολλαπλής απειλής» στη Μαύρη Θάλασσα...(2018-07-24 00:00:00.0)
Στην Ανατολική Μεσόγειο με «αέρα» από τις ΗΠΑ(2018-06-19 00:00:00.0)
Στρατιωτική άσκηση Γαλλίας - Κύπρου(2018-04-05 00:00:00.0)
Επικίνδυνα «παζάρια» με μονοπώλια και ιμπεριαλιστικά κέντρα εν μέσω οξύτατων ανταγωνισμών(2014-10-22 00:00:00.0)
Νέα άσκηση σε κυπριακή ΑΟΖ(2013-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ