Πέμπτη 4 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Φινάλε για... κομπιουτεράκια

Μόνο αδιάφορους δεν αφήνει η τελευταία αγωνιστική του ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκας τους δυο εκπρόσωπους του ελληνικού μπάσκετ

Icon

Μόνο αδιάφορους δεν αφήνει η τελευταία αγωνιστική του ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκας τους δυο εκπρόσωπους του ελληνικού μπάσκετ
«

Φωτιά» παίρνουν τα κομπιουτεράκια για τις δυο ελληνικές ομάδες, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, στο σημερινό φινάλε των ομίλων του ΤΟΠ-16 στην Ευρωλίγκα, που θα καθορίσει τις ομάδες που θα προκριθούν στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Μάλιστα εξαιτίας της κρισιμότητας των περισσοτέρων αγώνων, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε σχεδόν όλα τα παιχνίδια να διεξαχθούν την ίδια ημέρα (σήμερα) και την ίδια ώρα (21.45 ώρα Ελλάδας), πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (δυο παιχνίδια). Στην τελευταία 14η αγωνιστική οι «αιώνιοι» έχουν το ρόλο του οικοδεσπότη σε μια ελληνο-ρωσική μονομαχία, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί την Κίμκι και τον Παναθηναϊκό την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τα σενάρια για τις δυο ελληνικές ομάδες είναι πολλά και καλύπτουν όλο το φάσμα των πιθανών εξελίξεων, από τις πιο ακραίες όπως είναι ο αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό, μέχρι να δούμε ελληνική κόντρα στους «8».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΙΜΚΙ (21.45, ΕΤ1): Και τώρα... τρέχει

Ετσι όπως τα κατάφερε ο Ολυμπιακός καλείται μέχρι την τελευταία στιγμή να μην έχει την πολυτέλεια της επανάπαυσης, αφού πρωτίστως θα πρέπει να νικήσει προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση και μετέπειτα να ασχοληθεί με τη θέση στη βαθμολογία. Ο Ολυμπιακός με νίκη επί της Κίμκι είναι τουλάχιστον 3ος κι αν χάσει η Μακάμπι στη Βαρκελώνη τότε τερματίζει ακόμα ψηλότερα, 2ος, και αποκτάει πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Οι «ερυθρόλευκοι» προκρίνονται ως τέταρτοι ακόμα και εάν χάσουν, ωστόσο τότε θα παίξει ρόλο η διαφορά πόντων της ήττας τους και ο συνδυασμός άλλων αποτελεσμάτων. Στο σενάριο της ήττας όμως υπάρχουν και εκείνο που τον αφήνει εκτός προημιτελικών.

ΠΑΟ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (21.45, NS-3): Για το καλύτερο... πλασάρισμα

Η νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής στη Γερμανία επί της Μπάμπεργκ οριστικοποίησε την πρόκριση για τον Παναθηναϊκό, κάτι που τον απάλλαξε από το ένα άγχος (το βασικότερο) για το φινάλε. Ωστόσο οι «πράσινοι» έχουν την αγωνία για τη θέση που θα τερματίσουν προκειμένου να κάνουν την αποστολή τους πιο εύκολη στα προημιτελικά. Η ελληνική ομάδα έχει κλειδώσει την 4η θέση, ωστόσο θέλει τη νίκη προκειμένου να ευελπιστεί σε κάτι καλύτερο, αφού η θέση αυτή την φέρνει αντιμέτωπη με την Μπαρτσελόνα που είναι οριστικά πρώτη στον άλλο όμιλο. Τα σενάρια και για τον Παναθηναϊκό είναι όλα ανοικτά, από το πιο... απίθανο που τον φέρνει ακόμα και πρώτο, το λιγότερο απίθανο αλλά δύσκολο για τη 2η θέση, μέχρι το πιο βατό που είναι να τερματίσει 3ος. Στο τελευταίο σενάριο μάλιστα αυξάνονται οι πιθανότητες για κόντρα του με τον Ολυμπιακό.

  • Oι υπόλοιποι αγώνες της 14ης αγωνιστικής είναι: ΟΜΙΛΟΣ Ε: Ζαλγκίρις Κάουνας - Μπάμπεργκ, Μάλαγα - Αλμπα, Ρεάλ Μαδρίτης - Εφές. ΟΜΙΛΟΣ F: Κάχα Λαμποράλ - Σιένα, Μπαρτσελόνα - Μακάμπι, Μπεσίκτας - Φενέρμπαχτε (5 Απρίλη).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ