Τρίτη 2 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Αιματοχυσία και... μπίζνες

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Τουλάχιστον εννιά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και άμαχοι, σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με στόχο την έδρα της Αστυνομίας στο Τικρίτ, στο Ιράκ, ενώ 17 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο «καμικάζι» επέβαινε σε ένα παγιδευμένο βυτιοφόρο και ανατινάχθηκε μπροστά από το αρχηγείο της Αστυνομίας, χωρίς να κινήσει υποψίες, καθώς θεωρήθηκε ανεφοδιασμός ρουτίνας.

Χτες, η ιρακινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε τέσσερα μέλη της «Αλ Κάιντα», μεταξύ των οποίων και ο πρώην επικεφαλής της οργάνωσης στη Βαγδάτη, Μάναφ Αμπντελ Ραχίμ αλ Ράουι, φτάνοντας τους 22 εκτελεσθέντες από την αρχή του χρόνου.

Την ίδια στιγμή ιατρικές πηγές και πληροφορίες από την ιρακινή Ασφάλεια αναφέρουν ότι ο αριθμός των θυμάτων της βίας στο Ιράκ παρουσίασε μεγάλη αύξηση το Μάρτη, φτάνοντας τους 271 νεκρούς και τους 900 τραυματίες. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για «αστάθεια στο Ιράκ», η οποία συνεχίζεται 10 χρόνια μετά την αμερικανική εισβολή, ενώ σημαντικές είναι και οι επιθέσεις με πρόσχημα τη θρησκεία, καθώς τουλάχιστον 56 σιίτες έχασαν τη ζωή τους το Μάρτη.

Η Τουρκία, από την πλευρά της, δηλώνει ότι οι επενδύσεις και τα αναπτυξιακά της σχέδια συνεχίζονται σε όλο το Ιράκ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Τανέρ Γιλντίζ, σημειώνοντας ότι η Αγκυρα έχει ήδη επενδύσει 600 εκατομμύρια δολάρια στα νότια της χώρας, σε κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ είχε προτείνει κοινό αναπτυξιακό σχέδιο στην Τουρκία, όσον αφορά στην κατασκευή αγωγού από την Μπάσρα μέχρι το βορρά και το Τζεϊχάν, με την Αγκυρα να αναμένει τη Βαγδάτη για να προχωρήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ