Τρίτη 2 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ
Ο φασισμός δε θα περάσει

Τη Χρυσή Αυγή που αφού πρώτα ζήτησε νέες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αφού συμφώνησε στο ξεπούλημα νησιών στους κεφαλαιοκράτες, αποφάσισε να ασχοληθεί με την ιστορία και να «γιορτάσει» την «εθνική γιορτή τοπικής σημασίας» (σύμφωνα με το χουντικό διάταγμα 157/1969) της «μάχης του Λιτοχώρου» την 31η Μάρτη του 1946, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Δίου - Ολύμπου.

Καμιά 20αριά χρυσαυγίτες, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, πήγαν κρυφά στο μνημείο πεσόντων στο Λιτόχωρο για να τιμήσουν τα μέλη του μεταβατικού αποσπάσματος που καταδίωκε και σκότωνε κομμουνιστές και άλλους πατριώτες αγωνιστές και σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης στο σταθμό Χωροφυλακής Λιτόχωρου. Της πρώτης ένοπλης απάντησης στο όργιο εκτελέσεων, ξυλοδαρμών, βιασμών, από τους γερμανοντυμένους προγόνους τους.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δίου-Ολύμπου σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Το Λιτόχωρο είναι χώρος αγωνιστικών παραδόσεων και η ιστορία του είναι δεμένη με το αίμα των ανθρώπων του που αγωνίστηκαν για υψηλά ιδανικά και την πρόοδο της κοινωνίας.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να σταθεί αντάξια της ιστορίας των αγωνιστών του Λιτοχώρου και να μην επιτρέψει ξανά τη βεβήλωση του ηρώου ούτε από νεοναζί χρυσαυγίτες ούτε από νομιμοφανείς αποστράτους, είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η Χρυσή Αυγή και τα φασιστικά κατάλοιπα δεν έχουν καμιά θέση στα τιμημένα χώματα του Λιτοχώρου. Είναι ανεπιθύμητοι όσοι δε σέβονται την ιστορία του τόπου. Ο φασισμός δε θα περάσει!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ