Τρίτη 12 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φουντώνει το κύμα αλληλεγγύης

Πρωτοφανείς σε αριθμό, μαζικότητα και δυναμισμό, είναι οι εκδηλώσεις λαϊκής συμπαράστασης, αλλά και αγωνιστικής συμπαράταξης στην πολυήμερη και σκληρή πάλη των μικρομεσαίων αγροτών.

Στο μπλόκο της Νίκαιας, που είναι το πιο μαζικό και δυναμικό σ' όλη τη χώρα κι αποτελεί σημείο αναφοράς για το περιεχόμενο και την προοπτική του αγώνα της φτωχής αγροτιάς, συνεχίζουν να καταφτάνουν, καθημερινά, «στρατιές» εργαζομένων κι άλλων λαϊκών στρωμάτων, εκφράζοντας, επί τόπου, την αγωνιστική στήριξή τους στους μαχόμενους αγρότες. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις κι άλλες εκδηλώσεις αγωνιστικής αλληλεγγύης που οργανώνουν εργατικά συνδικάτα κι άλλοι φορείς.

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία της Καρδίτσας οργάνωσαν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και το Συνδικάτο Οικοδόμων του νομού, ενώ το μεσημέρι της επόμενης μέρας, εργατικά συνδικάτα, σε ένδειξη αγωνιστικής συμμαχίας με τους αγρότες, προχώρησαν στο άνοιγμα των διοδίων Μοσχοχωρίου, Μακρυχωρίου και Πυργετού, στη Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, στα όρια του νομού Λάρισας.

Την Κυριακή, το μπλόκο της Νίκαιας επισκέφτηκαν οργανώσεις της ΟΓΕ από την Αθήνα και τους νομούς της Θεσσαλίας, καθώς και σύλλογοι εκπαιδευτικών της Αθήνας και του Πειραιά.

Καλωσορίζοντάς τους, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του μπλόκου, ο Β. Μπούτας, αφού τους ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση η οποία, όπως είπε, δίνει μεγαλύτερο κουράγιο και πολλαπλασιαστική δύναμη στους αγωνιστές των μπλόκων, διαβεβαίωσε πως ο αγώνας της φτωχής αγροτιάς για την επιβίωσή της δε θα σταματήσει, όπως δε θα σταματήσουν και οι προσπάθειές της να παράγει φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη διασφάλιση της τροφής και της ένδυσης του ελληνικού λαού.

Εκ μέρους του προεδρείου της ΟΓΕ, μίλησε η Νατάσα Καμπέλη και των οργανώσεων στη Θεσσαλία η Φανή Καρυώτη, που στάθηκαν, ιδιαίτερα, στην ανάγκη ενός κοινού, αγωνιστικού μετώπου κατά της βάρβαρης, φιλομονοπωλιακής κυβερνητικής πολιτικής, από το οποίο, όπως είπαν, δεν πρέπει να λείπουν οι εργαζόμενες, οι άνεργες, οι αυτοαπασχολούμενες, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων κι ανάμεσά τους, βεβαίως, οι γυναίκες της αγροτικής οικογένειας.

Εκ μέρους των εκπαιδευτικών μίλησε ο Δ. Τρύπος, εκπρόσωπος του Συλλόγου Δασκάλων Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης», ο οποίος τόνισε ότι ο αγώνας των αγροτών για να μην ξεκληριστούν σχετίζεται με την αγροτική οικονομία και την πλήρη τροφοδοσία του λαού και υπογράμμισε ότι κάθε εκπαιδευτικός πρέπει να συνειδητοποιήσει την ανάγκη να στηριχτεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ