Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κονδύλια για την καταστολή μεταναστών

G4PHOTOS

«

Η αύξηση της ευρωενωσιακής συγχρηματοδότησης των Ταμείων για τους Μετανάστες και τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, για τις χώρες που βρίσκονται σε "μνημόνια", έχει στόχο την απρόσκοπτη συνέχιση και την ένταση της άγριας καταστολής ενάντια στους μετανάστες».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στη συζήτηση των εκθέσεων σχετικά με την «αύξηση του ποσού συγχρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ενταξης υπηκόων τρίτων χωρών και του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων της ΕΕ, για ορισμένα κράτη - μέλη που αντιμετωπίζουν ή επαπειλούνται με σοβαρές δυσχέρειες σε σχέση με τη χρηματοοικονομική τους σταθερότητα».

Με την αύξηση της ευρωενωσιακής χρηματοδοτικής συμμετοχής, η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει και θα εντείνει τις διώξεις και την καταστολή σε βάρος των μεταναστών. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ. και Οικολόγοι - Πράσινοι σύσσωμα υπερψήφισαν τις σχετικές εκθέσεις στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ το μόνο Κόμμα που τις καταψήφισε ήταν το ΚΚΕ.

Αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο του ΚΚΕ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, τόνισε ανάμεσα σε άλλα τα εξής:

«Σκοπός της αύξησης της συγχρηματοδότησης της ΕΕ είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της καταστολής ενάντια στους μετανάστες. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αιτιολογική έκθεση και των δύο νομοθετικών προτάσεων: "Η λειτουργική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών έχει μεγάλη σημασία για την ΕΕ συνολικά. Η αδυναμία ενός κράτους - μέλους να διασφαλίσει επαρκή διαχείριση των μεταναστευτικών ροών ... έχει επίσης επιπτώσεις και σε άλλα κράτη - μέλη... στην Ελλάδα, υπάρχουν διάφορα έργα που απαιτούν αυξημένους δείκτες συγχρηματοδότησης για να εφαρμοστούν. Αυτό ισχύει, για παράδειγμα, για την ανακαίνιση των κέντρων κράτησης που βρίσκονται σε κακή κατάσταση και τη βελτίωση του τεχνικού εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για την αποτελεσματική εποπτεία των συνόρων. Εχει ζωτική σημασία τα κράτη - μέλη που αντιμετωπίζουν σημαντικές οικονομικές προκλήσεις να μπορούν να φέρουν σε πέρας τα καθήκοντα που αφορούν τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών".

Ελληνες και αλλοδαποί μετανάστες εργαζόμενοι έχουν κοινό εχθρό το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, την ευρωένωση των μονοπωλίων, την εξουσία τους και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς τους, κρατικούς και παρακρατικούς. Ενάντια σ' αυτόν πρέπει να στρέψουν την κοινή πάλη τους, για την ανατροπή της κυριαρχίας των μονοπωλίων, τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία.

Τις εκθέσεις υπερψήφισαν σύσσωμοι οι πολιτικοί εκπρόσωποι των μονοπωλίων στο ευρωκοινοβούλιο και οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου και του οπορτουνισμού, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑ.Ο.Σ. και οι Οικολόγοι - Πράσινοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που η διγλωσσία του έχει γίνει δεύτερη φύση, στην Ελλάδα βγάζει κορόνες για τα δικαιώματα των μεταναστών και στο Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζει την αύξηση της ευρωενωσιακής συμμετοχής, ώστε να εξακολουθήσει η "εύρυθμη" και απρόσκοπτη χρηματοδότηση της άγριας καταστολής και καταδίωξης των μεταναστών. Αυτό είναι το αναπόφευκτο και φυσιολογικό αποτέλεσμα της υποταγής του στην ΕΕ και της φιλοδοξίας του να αναλάβει την αστική διαχείριση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύγκρουση με τις αποφάσεις της ΕΕ, η μόνη λύση για ανακούφιση του προβλήματος(2018-06-26 00:00:00.0)
Αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων με τη σφραγίδα ΕΕ και ΝΑΤΟ(2015-12-17 00:00:00.0)
Τα «έξυπνα» σύνορα της ΕΕ ανοιγοκλείνουν ανάλογα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου(2015-06-19 00:00:00.0)
Προανήγγειλε ένταση της καταστολής στα θαλάσσια σύνορα(2014-11-22 00:00:00.0)
Ολοταχώς για το φράκτη προχωρά η κυβέρνηση(2011-04-19 00:00:00.0)
Πλέγμα καταστολής σε βάρος των μεταναστών(2009-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ