Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για την «ασπιρίνη» της φιλανθρωπίας

Γεύμα σε άπορους και άστεγους παρέθεσε ανήμερα Χριστούγεννα η δημοτική αρχή Αθήνας, αντίστοιχη εκδήλωση ετοιμάζει την Πρωτοχρονιά. Προηγούμενα, σε συνεργασία με τηλεοπτικό σταθμό συγκέντρωσε τρόφιμα και πράγματα για τους «αναξιοπαθούντες», δέχτηκε από μεγαλοεπιχειρηματίες άλλες «δωρεές». Οπωσδήποτε ορισμένες τέτοιες ενέργειες χρειάζονται σε καιρούς γενικευμένης στέρησης. Σημειωτέον όμως ότι στους πολιτικούς υπηρέτες των κεφαλαιοκρατών, των πολιτικών που ευθύνονται για την αύξηση φτωχών και πεινασμένων, στους απολογητές του καπιταλισμού, στους προπαγανδιστές των μέτρων λιτότητας του ευρωμονόδρομου, και στους μεγαλοεπιχειρηματίες, δε στοιχίζει τίποτε μια στο τόσο να εμφανίζονται «προστάτες ταπεινών και καταφρονεμένων», εκφράζοντας τάχα δυσφορία για την εξάπλωση της εξαθλίωσης. Με δυο πάγκους συσσιτίων, δήθεν να εξιλεώνονται από τις ευθύνες τους για το γεγονός ότι όσο περισσότερο αυξάνεται ο παραγόμενος από τους εργαζόμενους πλούτος, τόσο αυξάνονται οι απόκληροι.

Π.χ. η δημοτική αρχή Αθήνας (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγοι/ΔΡΑΣΗ) αποδέχεται τη λειψή χρηματοδότηση του δημοτικού προϋπολογισμού από τον κρατικό, συνεχείς περικοπές, μειώσεις στους μισθούς. Ο μόνος κωδικός εσόδων που αυξάνεται στα κατάστιχά της είναι αυτός από πρόστιμα, παράβολα. Διατηρεί υψηλά δημοτικά τέλη και φόρους. Απέλυσε εκατοντάδες συμβασιούχους του δήμου. Υποστελεχώνει διευθύνσεις, υποβαθμίζει παρεχόμενες υπηρεσίες, εντατικοποιεί την εργασία για τους εναπομείναντες, ανοίγει δρόμο για ιδιωτικοποιήσεις. Ουσιαστικά αποδέχεται τη «διαθεσιμότητα», ζητά «αξιολόγηση». Οδηγεί ή αφήνει δεκάδες οικογένειες στην ανεργία και την ανέχεια. Φορτώνει τους γονείς με δυσβάσταχτα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς κλπ.

Τα προβλήματα από την πολιτική τους θα οξύνονται και η υποκρισία τους επίσης, ώσπου φτωχοί και πεινασμένοι να παραμερίσουν ελεημοσύνες και συσσίτια. Να συντονίσουν την πάλη τους με τους εργαζόμενους, στον κοινό αγώνα για ανατροπή των πολιτικών που επιτρέπουν εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Να ανοίξουν δρόμο για κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγουν, για τη δική τους εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ