Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μεθαύριο η 24ωρη απεργία σε δήμους της Αττικής

Συγκέντρωση, 11 π.μ. , στο υπουργείο Εσωτερικών (πλατεία Κλαυθμώνος)

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι απεργιακές και άλλων μορφών κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο, οι οποίοι αντιδρούν στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο που οδηγεί σε μαζικές απολύσεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους στους δήμους και στην Περιφέρεια στην απεργία που έχει κηρύξει τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει στις 11 π. μ., στο υπουργείο Εσωτερικών (πλατεία Κλαυθμώνος).

Απεργία για την ίδια μέρα έχουν αποφασίσει και τα επιχειρησιακά σωματεία στους δήμους Περάματος, Πετρούπολης, Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Κορυδαλλού πραγματοποίησαν χτες γενική συνέλευση. Η διοίκηση του σωματείου κατέθεσε πρόταση για 24ωρη απεργία τη Δευτέρα και συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Αντιπρόταση για κατάληψη των υπηρεσιών του δήμου κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ, με το επιχείρημα πως η απεργία δεν είναι απόφαση της Ομοσπονδίας. Η συνέλευση αποφάσισε τη Δευτέρα να προχωρήσουν σε κατάληψη όλων των υπηρεσιών του Δήμου.

Κινητοποιήσεις σε όλο το Δημόσιο

Χτες, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι εργαζόμενοι του Συλλόγου εργαζομένων στο υπουργείο Γεωργίας Αττικής έκαναν μαζική 24ωρη απεργία και γενική συνέλευση. Σε αυτήν αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει απεργία τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και νέα γενική συνέλευση. Στη συνέλευση χαιρέτισε εκ μέρους του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής ο Χρυσ. Κυριαζής, τονίζοντας την ανάγκη συντονισμού του αγώνα.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τόνισαν την αξία των γενικών συνελεύσεων που αναδεικνύουν τους εργαζόμενους σε πρωταγωνιστές του αγώνα. Ακριβώς αντίθετη είναι η θέση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες για δύο συνεχόμενες μέρες έβαζαν το ζήτημα να μη γίνουν γενικές συνελεύσεις (χτες και προχτές). Ακόμα οι ταξικές δυνάμεις κατήγγειλαν την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, γιατί κωλυσιεργεί να πάρει μέτρα συντονισμού του αγώνα. Παράλληλα, πρότειναν, και έγινε δεκτό, το ίδιο το σωματείο, από σήμερα, να απευθυνθεί στα σωματεία των άλλων εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Γεωργίας και των άλλων υπουργείων. Να σημειωθεί ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο έχουν ζητήσει να γίνει συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ από την περασμένη Τρίτη. Οπως έγινε γνωστό, η συνεδρίαση θα γίνει τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη.

Επίσης, χτες απήργησαν οι εργαζόμενοι που ανήκουν στο Σύλλογο Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης και στη γενική συνέλευσή τους πήραν απόφαση να απεργήσουν και τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και να κάνουν και πάλι γενική συνέλευση. Σε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου προχωρούν και οι εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής που χτες έκαναν στάση εργασίας.

Ακόμα, χτες απήργησαν στον ΕΦΕΤ. Τη Δευτέρα το ΔΣ θα αποφασίσει την παραπέρα δράση.

Τη Δευτέρα απεργούν και οι εργαζόμενοι στο ΥΠΕΚΑ και στο υπουργείο Ανάπτυξης.

  • Να σημειωθεί ότι χτες εκ παραδρομής γράφτηκε πως η δημοτική αρχή Ηλιούπολης «έχει ζητήσει καταστάσεις όλων των εργαζομένων, μονίμων και αορίστου και όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών». Το σωστό είναι ότι τις καταστάσεις τις έχει ζητήσει η κυβέρνηση.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ