Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΙΚΕΑ
Απέρριψαν ομόφωνα τους εκβιασμούς της εργοδοσίας

«Καταπέλτης» για την εργοδοσία και τις επιδιώξεις της είναι η απόφαση των εργαζομένων στα καταστήματα «ΙΚΕΑ» που προχτές σε νέα τους γενική συνέλευση ομόφωνα αρνήθηκαν για άλλη μια φορά να υποταχθούν στους εκβιασμούς και τα τρομοκρατικά διλήμματα για μειώσεις μισθών, υπογραφή ατομικών συμβάσεων, μειωμένων συνολικά δικαιωμάτων.

Η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους για την απόφασή τους. «Οι εργαζόμενοι στα ΙΚΕΑ με την ομόφωνη απόφασή τους δήλωσαν ανυπακοή και απειθαρχία στην εργοδοσία και στην αντίληψη που προσπαθούν να περάσουν μεγαλοεργοδοσία και κυβέρνηση ότι τα αντεργατικά μέτρα - σφαγή των εργαζομένων εφαρμόζονται για το "καλό" των εργαζομένων», υπογραμμίζει. Αυτό μάλιστα όταν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γραμματείας, η «Ikea International» το 2011 άνοιξε επτά νέα καταστήματα αγγίζοντας τα 287, ενώ παρουσίασε καθαρά κέρδη 2,97 δισ. ευρώ από 2,69 δισ. το 2010.

Η Γραμματεία καλεί όλους τους εργαζόμενους «να οπλιστούν με αντοχή, σταθερότητα, ταξική αδιαλλαξία και ανυποχώρητη θέληση ότι με την οργάνωση, τη συλλογική μας δράση ανοίγουμε δρόμο με την προοπτική που αφορά τα δικά μας συμφέροντα και όχι της "ανταγωνιστικότητας" των επιχειρήσεων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ