Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
Μεγάλες καταστροφές στα Τρίκαλα

Περιοδεία του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές

«

Βομβαρδισμένo» τοπίο θυμίζει όλο το ορεινό τμήμα του Δήμου Πύλης Τρικάλων, καθώς τεράστιες είναι οι ζημιές που προκάλεσαν οι πλημμύρες από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπεσαν στην περιοχή. Το εύρος της καταστροφής εκτείνεται από το Νεραϊδοχώρι και πάνω μέχρι την Αθαμανία, από τη Μεσοχώρα μέχρι τη Νεράιδα, από το Μοσχόφυτο μέχρι το Πολυνέρι, ενώ ζημιές από τις βροχοπτώσεις είχαμε και σε ορεινά χωριά του Δήμου Καλαμπάκας.

Τα νερά της βροχής είχαν σαν αποτέλεσμα να φουσκώσουν και να ξεχειλίσουν ποτάμια και ρέματα, να γίνουν πολλές και μεγάλες κατολισθήσεις. Δρόμοι καταστράφηκαν και με δυσκολία γίνεται η πρόσβαση σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα. Σπίτια πλημμύρισαν και απειλούνται με κατάρρευση. Μεγάλες ζημιές έχει υποστεί το αρδευτικό δίκτυο και εκατοντάδες άνθρωποι δεν έχουν νερό να πιουν. Τα όποια αντιπλημμυρικά έργα υπήρχαν δε στάθηκαν ικανά να συγκρατήσουν τα νερά και η αγωνία των κατοίκων αυξάνεται, καθώς, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπεται νέος γύρος βροχοπτώσεων από αύριο Πέμπτη.

O κίνδυνος των πλημμυρών μεταφέρεται και στον κάμπο, καθώς ο όγκος του νερού της βροχής που θα κατέβει από τα ορεινά, θα γεμίσει τον Πηνειό και τα άλλα ποτάμια και θα καταλήξει στις λεκάνες απορροής, απ' όπου, αν το νερό «ξεφύγει» θα πλημμυρίσουν καλλιέργειες, ακόμα και κατοικημένες περιοχές, ιδιαίτερα στην περιοχή της Φαρκαδόνας.

Αντιπροσωπεία της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Αχ. Κανταρτζή, μέλος της ΚΕ και γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Δ. Αρμάγο, μέλος της ΝΕ και δημοτικό σύμβουλο Δήμου Πύλης, Απ. Ζάχο και Σ. Σωτηρόπουλο, επισκέφτηκε τα δημοτικά διαμερίσματα Νεραϊδοχωρίου, Πύρρας, Δέσης, Αγίου Νικολάου του Δήμου Πύλης και εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στους πληγέντες, απαιτώντας άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων. Επίσης, η αντιπροσωπεία δεσμεύτηκε για κατάθεση Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή.

Ζημιές από την κακοκαιρία υπήρξαν και στο Νομό Μαγνησίας. Στη Σκόπελο έπεσε μεγάλου μεγέθους χαλάζι, που διήρκεσε 15 περίπου λεπτά και προκάλεσε καταστροφές στα ελαιόδενδρα. Επίσης, οι νότιοι άνεμοι προκάλεσαν ζημιές σε κρηπιδώματα στο παραλιακό μέτωπο από Γατζέα μέχρι Καλά Νερά, ενώ καταστράφηκαν κι αρκετά σκάφη κυρίως στη Σκιάθο που το λιμάνι της είναι ανοιχτό.

Ζημιές και στα Γιάννενα

Πλημμύρες και καταστροφές σε καλλιέργειες, σημεία του οδικού δικτύου, σπίτια και καταστήματα σε πολλές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στο 1ο δημοτικό σχολείο Σταυρακίου οι αίθουσες πλημμύρισαν με τους γονείς να καταγγέλλουν κακοτεχνίες στη στέγη και ότι από θέμα τύχης μέχρι και σήμερα δε σημειώθηκε κάποιο ατύχημα. Το επαρχιακό οδικό δίκτυο κόπηκε σε πολλά σημεία, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ