Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Περισσότεροι λαϊκοί άνθρωποι να μπουν στη μάχη

Εντείνονται οι προετοιμασίες στις Οργανώσεις της ΚΟ Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ

Αποφασισμένη να υλοποιήσει τους ψηλούς στόχους ενόψει της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος και να καλύψει τα πλάνα της, είναι η ΚΟ Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Ο σχεδιασμός στις Κομματικές Οργανώσεις έχει ήδη πάρει υπόψη του τις δυσκολίες που αντικειμενικά υπάρχουν λόγω της καπιταλιστικής κρίσης, της μείωσης μισθών και συντάξεων για τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, την εκτίναξη της ανεργίας και της απλήρωτης δουλειάς.

Χωρίς να υποτιμώνται αυτές οι δυσκολίες, οι ΚΟ σχεδιάζουν ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα, προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία και συνδυασμένα ακόμη μια σκληρή πολιτική μάχη. Η συζήτηση στα όργανα και τις ΚΟΒ ανέδειξε τη σημασία που θα έχει η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης για τη δράση του Κόμματος σε μια περίοδο που ο αποκλεισμός του από τα αστικά ΜΜΕ είναι κραυγαλέος, όπου οι συνθήκες της ταξικής πάλης απαιτούν ενίσχυση της διαφωτιστικής και προπαγανδιστικής δουλειάς του ΚΚΕ.

Σε αυτήν την κατεύθυνση καθορίστηκαν τα προσωπικά πλάνα, βάζοντας τον πήχη ψηλά. Μπαίνει με χαρτί και μολύβι ο σχεδιασμός στον κλάδο, στη γειτονιά, στα χωριά. Ολοκληρώνεται η προπαγάνδιση της Εξόρμησης με αφίσα και πανό στα χωριά και τις γειτονιές. Στόχος είναι την 1η Νοέμβρη οι ΚΟ να έχουν πιάσουν το 35% του πλάνου.

Οδηγό για την επιτυχία θα αποτελέσει το πλατύ άνοιγμα των ΚΟΒ, η αξιοποίηση στη μάχη των εφεδρειών του Κόμματος, φίλων και οπαδών. Ιεραρχήθηκαν επίσης χώροι δουλειάς όπου δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα σκληρές μάχες απέναντι στην εργοδοσία, κλάδοι όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός εργαζόμενων, που αποτελούν την ατμομηχανή της παραγωγικής δραστηριότητας. Η Βιομηχανική Ζώνη π.χ. στα Γιάννενα, όπου η απλήρωτη εργασία «σπάει κόκαλα», ο κλάδος των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κέρκυρα που έδωσε και δίνει σκληρή μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και απέναντι στην τρομοκρατία των μεγαλοξενοδόχων, οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηπείρου που με την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ βλέπουν να μεγαλώνουν τα αδιέξοδα, αποτελούν ορισμένους τομείς που χτυπιούνται από την ταξική πολιτική.

Οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες θα απευθυνθούν θαρρετά, έχοντας επίγνωση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη και ο λαός. Αναδεικνύοντας την ανάγκη η ενίσχυση του ΚΚΕ να γίνει υπόθεση των απλήρωτων εργαζομένων, των ανέργων, όλων όσοι στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα, δίνοντας από το υστέρημά τους στο δικό τους Κόμμα.

Επικουρικά σχεδιάζονται και άλλες πρωτοβουλίες, όπως λαϊκά γλέντια που έχουν συνάμα και το στοιχείο της ταξικής αλληλεγγύης, με την ατομική συνεισφορά κομματικών μελών, φίλων και οπαδών του Κόμματος σε γειτονιές και χωριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ