Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη εισαγγελική εξέταση

Συνέντευξη Τύπου χτες στο Βόλο, για την απόπειρα δίωξης του Κόμματος, με αφορμή τη χρήση δημοτικών χώρων για εκδηλώσεις του

Την προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί πταισματοδίκης για την πολιτική εκδήλωση του Κόμματος, με θέμα «Γυναίκα και Σοσιαλισμός», που έγινε στη δημοτική αίθουσα «Αχίλλειον», στις 2 Μάρτη 2011, κατήγγειλαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου στο Βόλο εκπρόσωποι της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, απαιτώντας να διακοπεί άμεσα.

Η εξέταση προκλήθηκε ύστερα από παρέμβαση ολιγάριθμης ομάδας «πολιτών», που δρουν σε διατεταγμένη υπηρεσία και προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ, απαιτώντας από το δήμο να μην παραχωρεί χώρους για τις εκδηλώσεις του Κόμματος.

Τα στελέχη του Κόμματος αναφέρθηκαν στην προχτεσινή παρέμβαση αντιπροσωπείας της ΝΕ του ΚΚΕ, τόσο στην εισαγγελέα, όσο και στην αρμόδια πταισματοδίκη, όπου:

  • Τόνισαν ότι θεωρούν απαράδεκτη αυτή την ενέργεια γιατί, ανεξάρτητα από προθέσεις της Εισαγγελίας, ουσιαστικά επιχειρείται η ποινικοποίηση της παραχώρησης δημοτικών χώρων και κατ' επέκταση η ποινικοποίηση της δράσης του ΚΚΕ, αφού η καταγγελία που έγινε στρέφεται αποκλειστικά εναντίον του.
  • Εθεσαν το ερώτημα, γιατί με βάση τις καταγγελίες μιας ολιγάριθμης ομάδας «πολιτών», πραγματοποιείται, με τέτοια φροντίδα, προκαταρκτική εξέταση, όταν σε άλλες περιπτώσεις δεν γίνεται το ανάλογο βήμα. Γιατί δεν υπάρχει ανάλογη άμεση αντιμετώπιση για δεκάδες καταγγελίες των εργατικών συνδικάτων, άλλων φορέων, δημοσιευμάτων (π.χ. για τη μεταφορά των υπολοίπων καισίου από τη Χαλυβουργία, για εργατικά ατυχήματα ή απολύσεις).
  • Υποστήριξαν ότι και μόνο το χυδαίο ύφος της ανακοίνωσης των 7 «πολιτών» και η αναφορά τους περί «σάπιων αιρετών» και «ενός μικρού κόμματος - νταή» θα έπρεπε να τύχει της αντίστροφης μεταχείρισης.
  • Σημείωσαν ότι είναι αβάσιμες και απαράδεκτες «καταγγελίες» τα όσα αναφέρονται στην επιστολή «περί λειτουργικών εξόδων» της εκδήλωσης, όταν ο νόμος είναι σαφέστατος για την παραχώρηση «ατελώς» δημοτικών χώρων σε κόμματα, οργανώσεις, μαζικούς φορείς κλπ., προκειμένου να πραγματοποιήσουν πολιτικές, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις. Αλλωστε, σε εκδηλώσεις οποιουδήποτε φορέα συμμετέχει κόσμος που έχει χρυσοπληρώσει τη λειτουργία αυτών των χώρων.
  • Ανέφεραν ότι η θέση του ΚΚΕ είναι πως οι δημοτικοί χώροι ανήκουν στο λαό και στις οργανώσεις του και μπορούν απρόσκοπτα να χρησιμοποιούνται απ' αυτές. Επισήμαναν ακόμα ότι με τη συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται, οι δήμοι μετατρέπονται σε επιχειρήσεις, ιδιωτικοποιούνται χώροι και υπηρεσίες κι αυτό βαίνει σε βάρος των πολιτών.

Αξιοποιώντας και το βήμα της συνέντευξης Τύπου, τα στελέχη της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους, το λαό, ανεξάρτητα από διαφορές που ενδεχόμενα έχει με την πολιτική και την ιδεολογία του ΚΚΕ, να σταθούν κοντά στο Κόμμα, το οποίο γνωρίζουν από τους αγώνες που δίνει καθημερινά, να το περιφρουρήσουν από τέτοιου ή άλλου είδους επιθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ