Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΤΟΕ
Νέα στήριξη στην εμπορευματοποίηση της Υγείας

Να καταθέσει αίτηση για τη δημιουργία Ταμείου Υγείας που θα λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, στην ουσία ως επαγγελματικό Ταμείο, αποφάσισε χτες η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ. Την απόφαση πήραν οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και οι άλλες παρατάξεις που στηρίζουν την αντεργατική πολιτική. Επίσης, συμφώνησε και το «Αυτόνομο Δίκτυο» (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ) ζητώντας όμως η αίτηση να κατατεθεί με διάβημα στο υπουργείο Εργασίας!..

Την απόφαση καταψήφισαν μόνο οι ταξικές δυνάμεις, το «Αγωνιστικό Μέτωπο», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η πλειοψηφία βάζει εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων για τη διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας.

Η πλειοψηφία εμφανίζει την απόφασή της ως καλύτερη εναλλακτική λύση αντί της ένταξης του κλάδου Υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ. Ετσι κοροϊδεύει τους εργαζόμενους αφού και στις δύο περιπτώσεις ο μόνος χαμένος είναι ο εργαζόμενος καθώς και οι δύο δρόμοι συμβάλλουν στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας. Από την άλλη, η απόφαση της πλειοψηφίας διευκολύνει τους τραπεζίτες που θέλουν να αναπτύξουν δράση στο χώρο της Υγείας με στόχο, βεβαίως, τα κέρδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ