Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα η σύσκεψη με τους εργαζόμενους στην «κοινωφελή εργασία»

Αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β), 10.30 π.μ.

Σύσκεψη οργανώνει σήμερα το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, απευθύνοντας πρόσκληση μαζικής συμμετοχής στους εργαζόμενους που απασχολούνται στους δήμους μέσω των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας». Η σύσκεψη θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β, πίσω από τη Μητρόπολη).

Υπενθυμίζεται ότι τους εργαζόμενους αυτούς τους προσλαμβάνουν για λογαριασμό άλλων (των δήμων ή άλλων φορέων του δημοσίου) Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ). Οι εργαζόμενοι απασχολούνται μέχρι πέντε μήνες και πληρώνονται ανεξαρτήτως ειδικότητας μέχρι 625 ευρώ. Σήμερα η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι απλήρωτοι, χωρίς δικαιώματα και μέτρα προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό το Συνδικάτο τονίζει την ανάγκη «μόνιμοι και εργαζόμενοι μέσω ΜΚΟ να οργανώσουμε την πάλη μας για να σταματήσει η εκμετάλλευση που δεχόμαστε. Αλλωστε η επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση είναι συνολική και αφορά όλους τους εργαζόμενους. Δεν κάνει διάκριση».

Κινητοποίηση χτες στη Δυτική Αττική

Συγκέντρωση έκαναν χτες στα γραφεία της ΜΚΟ «Ευθύτυπος» εργαζόμενοι που απασχολούνται στα προγράμματα αυτά σε δήμους της Δυτικής Αττικής. Οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί από αυτή τη ΜΚΟ είναι πάνω από δύο μήνες απλήρωτοι και απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και να τους δοθούν τα κείμενα των συμβάσεων εργασίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ