Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ
Αγωνιστικό ΟΧΙ στη σκληρή φορολόγηση

Σήμερα οι συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Εφορίες όλης της χώρας

Η αντίθεση εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων μικρών ΕΒΕ στη νέα φοροεπιδρομή της κυβέρνησης εκφράζεται αγωνιστικά σήμερα, Τετάρτη 10 του Οκτώβρη με συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Εφορίες όλης της χώρας, στις οποίες καλούν το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΕΒΕ.

  • Στην Αττική, κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το πρωί στις εξής Εφορίες: Κέντρο Αθήνας (ΙΓ΄ ΔΟΥ), Περιστέρι (Α' ΔΟΥ), Μενίδι, Μπραχάμι, Καλλιθέα (Α΄ - Β΄), Νίκαια, Παλλήνη, Ηλιούπολη, Αγ. Ανάργυροι και Ν. Ιωνία.
  • Στη Θεσσαλονίκη η κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ θα γίνει στις 8.30 το πρωί, στην Ι' Εφορία (Εγνατία 45).
  • Στη Χίο η κινητοποίηση στη ΔΟΥ θα γίνει στις 12 το μεσημέρι.
  • Στην Κρήτη, κινητοποιήσεις θα γίνουν: Στο Ηράκλειο στις 10 το πρωί. Στα Χανιά, στις 10 το πρωί με τη συμμετοχή και της ΠΑΣΥ και των Αγροτικών Συλλόγων Χανίων. Στο Ρέθυμνο στις 10 το πρωί.

Στις συγκεντρώσεις της Αθήνας καλεί η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) και η Συντεχνία Επιπλοποιών και ξυλουργών Κατ/ρχών Αθηνών και Προαστίων, η διοίκηση της οποίας σημειώνει στην ανακοίνωσή της: «Οι υπεύθυνοι της καπιταλιστικής κρίσης ολοένα βαφτίζουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα υπαίτιους για την κρίση που ξεκίνησαν οι ίδιοι με τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαιά τους στο "Τραπεζικό" σύστημα. Αυτή τη φορά είναι η σειρά μας. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, εμείς δηλαδή, δεν πρέπει να τους ανεχτούμε άλλο. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Δεν είναι η πρώτη φορά. Τα μέτρα που παίρνουν: οι φόροι και τα χαράτσια, η περικοπή του ΕΚΑΣ των συνταξιούχων, η μείωση στις συντάξεις του ΟΓΑ 30 ευρώ/μήνα, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67, η αύξηση των ενσήμων από 4.500 σε 6.000, η κατάργηση 13ου και 14ου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και τα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης είναι κάποια από τα βάρβαρα μέτρα που μας στέλνουν ολοταχώς στον τάφο...

Πρέπει λοιπόν συνάδελφοι κι εμείς να μπούμε στη λογική της ανάληψης πρωτοβουλιών και δράσης. Συμμετέχουμε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Βγαίνουμε όλοι μαχητικά στους δρόμους και διεκδικούμε μαζί με άλλες ενώσεις, κλαδικά σωματεία και ομοσπονδίες κάτω από το πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ την κατάργησή τους. Την Τέταρτη 10 Οκτώβρη, όλοι μαζί στις κατά τόπους συγκεντρώσεις ενάντια σε αυτούς που μας στερούν το δικαίωμα στην εργασία και στη ζωή».

Ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών - Εμπόρων Δήμου Αθήνας, καλεί επίσης, στις 7.30 το πρωί στην ΙΓ΄ ΔΟΥ Αθηνών (Πατησίων 125).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ