Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΔΩΔΩΝΗ»
Να καταργηθεί στην πράξη η ιδιωτικοποίηση

Σήμερα η κινητοποίηση των αγωνιστικών δυνάμεων της αγροτιάς στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας

Ο αγωνιστικός προσανατολισμός και η οργάνωση της πάλης των κτηνοτρόφων της Ηπείρου απέναντι στην στρατηγική κεφαλαίου και ΕΕ που ιδιωτικοποιεί τη «ΔΩΔΩΝΗ» και τις υπόλοιπες αγροτοσυνεταιριστικές βιομηχανικές μονάδες, ξεκληρίζει την φτωχομεσαία αγροτιά, αποκτά πια βασικό παράγοντα επιβίωσης των αγροτοκτηνοτρόφων μετά και την οριστικοποίηση του αγοραστή της «ΔΩΔΩΝΗΣ» στη σημερινή αγροτική κινητοποίηση της ΠΑΣΥ στις 11 το πρωί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Ο αγώνας των αγροτοκτηνοτρόφων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ», αποκτά πλέον νέες διαστάσεις, μετά και την αναγγελία της υπό εκκαθάρισης ΑΤΕ για την υπογραφή συμφωνίας εξαγοράς των μετοχών που κατέχει στη «ΔΩΔΩΝΗ». Το σχέδιο αυτό της κυβέρνησης και τις μεθοδεύσεις που προηγήθηκαν και συνεχίζονται ακόμη και σήμερα από τους «αγροτοπατέρες», φορείς της τοπικής διοίκησης, βουλευτές, κόμματα και δυνάμεις του ευρωμονοδρόμου, για να εκτονώσουν τη λαϊκή αντίδραση, να οδηγήσουν τη διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων στην αποδοχή και διαχείριση της ιδιωτικοποίησης κατάγγειλε από την πρώτη στιγμή η ΠΑΣΥ.

Ολοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι αλλά και οι εργαζόμενοι, καταλαβαίνουν ότι θα μεγαλώσουν τα αδιέξοδα από την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ. Το αγροτικό εισόδημα θα στραγγαλιστεί, για τους εργαζόμενους θα υπάρξει άμεση αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και απολύσεις, για τη λαϊκή κατανάλωση αρνητικές επιπτώσεις στην τιμή και στην ποιότητα.

Αναδεικνύεται η ανάγκη οι φτωχομεσαίοι κτηνοτρόφοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους για να ματαιώσουν στην πράξη την ιδιωτικοποίηση. Να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των αγροτοσυνεταιριστικών μεταποιητικών επιχειρήσεων και να σχεδιαστεί η ανάπτυξή τους για παραγωγή που να καλύπτει τις εργατικές λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ