Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΜΑΝΙΑ
Στα σαγόνια των μονοπωλίων οι πύλες της χώρας

Σε αγωνιστικό ξεσηκωμό καλεί η «Δημοκρατική Ενότητα» ΟΛΠ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται, όπως όλα δείχνουν, οι διαδικασίες από την πλευρά της συγκυβέρνησης για την παράδοση των λιμανιών, δηλαδή τις πύλες της χώρας, στα σαγόνια των μονοπωλιακών ομίλων, με επίκεντρο τα 12 μεγάλα στρατηγικής σημασίας λιμάνια, ενώ θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα πάνω από 800 μικρότερα, εμπορικά και τουριστικά λιμάνια. Η αρχή, σύμφωνα με τις διαρροές από το υπουργείο Ναυτιλίας, θα γίνει από τα 4 μεγάλα λιμάνια, αυτά του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και του Ηρακλείου της Κρήτης και έπεται συνέχεια.

Επιπλέον, στο φάκελο για τη «λιμενική πολιτική» που έχει από προχτές καταθέσει στον πρωθυπουργό ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης, όπως διαρρέεται στο ναυτιλιακό Τύπο, προβλέπεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει δημιουργηθεί και η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, το εργαλείο δηλαδή που θα συντονίσει την όλη επιχείρηση της εισβολής των μονοπωλίων στο λιμενικό σύστημα της χώρας.

Η αγωνιστική παράταξη Δημοκρατική Ενότητα ΟΛΠ με ανακοίνωσή της σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις (όπως η εν κρυπτώ προχτεσινή συνάντηση στον ΟΛΠ που διοργάνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ομάδας «Task Force», του ΤΑΙΠΕΔ, ιδιωτικοποιημένων λιμένων της ΕΕ κ.ά.) επισημαίνει ότι «η συγκυβέρνηση υλοποιώντας το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων που έχει συναποφασίσει με την ΕΕ για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου επιταχύνει τη διαδικασία παράδοσης του λιμενικού συστήματος στους μονοπωλιακούς ομίλους».

Προειδοποιεί τους εργαζόμενους ότι η θέση του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού όπως αυτή αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ πως: «ο σχεδιασμός για τα λιμάνια δεν υπακούει σε κανένα συγκροτημένο σχέδιο λιμενικής πολιτικής» επιδιώκει να καλλιεργήσει αυταπάτες και να αποπροσανατολίσει από το γεγονός ότι «η αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης - ΕΕ είναι ξεκάθαρη και ειδικά όσον αφορά τα λιμάνια, η ιδιωτικοποίηση έχει ξεκινήσει και κλιμακώνεται πάνω από μια 15ετία με τη σφραγίδα αυτών των συμβιβασμένων πλειοψηφιών ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ, οι οποίες έχουν προσυπογράψει την παράδοση του προβλήτα ΙΙ του ΟΛΠ στην COSCO.

Καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν άμεσα αγωνιστική απάντηση, απαιτώντας γενικές συνελεύσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια σε κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης, «για να αποκρουστεί η γενικότερη επίθεση».

«Αντιπαλεύουμε - καταλήγει - τα μέτρα, την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, τη γενικότερη επίθεση. Διεκδικούμε καταψήφιση του μνημονίου, των εφαρμοστικών νόμων, των δανειακών συμβάσεων. Στηρίζουμε - διεκδικούμε να περάσει η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ. Με οργάνωση από τα κάτω να ξεκινήσει η μεγάλη ταξική αντεπίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ