Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκοψαν το φαΐ των παιδιών...

Οταν πριν από ένα μήνα, η συγκυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το κόστος των υπηρεσιών που παρέχονται σε κάθε βρέφος που πηγαίνει σε δημοτικό ή ιδιωτικό παιδικό σταθμό, που εντάσσεται στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, προκειμένου να πάρουν περισσότερα παιδιά, όλοι πανηγύριζαν και μιλούσαν για λύση στο πρόβλημα των παιδικών σταθμών. Τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης πρώτα και κύρια παρουσίαζαν αυτή την απόφαση σαν το λύσιμο του Γόρδιου Δεσμού, σαν πρωτοβουλία κοινωνικής πολιτικής που εξυπηρετεί τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» έγραφε τότε ότι θα κόψουν ακόμα κι απ' το φαΐ των παιδιών, τη θέρμανση, το εκπαιδευτικό υλικό, το προσωπικό και πολλά άλλα, ενώ ήταν βέβαιο ότι θα επέβαλαν και πρόσθετα τροφεία. Πέρα από το ότι ακόμα και με την παραπάνω απόφαση έμειναν εκτός προγράμματος 35.000 φτωχές οικογένειες ή οικογένειες ανέργων που τα παιδιά τους δεν πήγαν σε σταθμό.

Και έτσι ακριβώς έγινε... Η συγκυβέρνηση πριν μερικές μέρες συμφώνησε με τους δημάρχους και τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σταθμών, να ζητήσουν πρόσθετα τροφεία από τους γονείς αν θέλουν τα βρέφη τους να τρώνε κανονικά. Αλλιώς θα τρώνε ένα γεύμα ή και καθόλου, θα αφήνουν δηλαδή νηστικά τα παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ