Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ: «Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Λάζλο Αντορ, που είναι υπεύθυνος για τους τομείς της Απασχόλησης και των Κοινωνικών Υποθέσεων, ζητά να αυξηθούν οι μισθοί στη Γερμανία προκειμένου να λυθεί η κρίση στην Ευρώπη (...) "Κατά την τελευταία δεκαετία υπήρξε τεράστια συγκράτηση μισθών στη Γερμανία ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική η χώρα, όμως αυτό είχε συνέπειες για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης", εξήγησε ο Επίτροπος. Οι μισθοί των Γερμανών εργαζομένων παρέμειναν παγωμένοι κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης» (από το «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων»).

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ: «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μειώσει "κατά μερικά δέκατα" της μονάδας τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, όπως ανέφερε σήμερα ο Χόε Εε Χορ, ο υποδιευθυντής του τμήματος Ασίας και Ειρηνικού του οργανισμού (...) η παγκόσμια οικονομία έχει αποδυναμωθεί είπε ο Χορ» (στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: «Στην διαδικασία του fast track εντάσσονται, με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής για τις στρατηγικές επενδύσεις, ένα μεγάλο τουριστικό έργο στην περιοχή Κάβο Σίδερο, στο Λασίθι. Πρόκειται για την τουριστική ανάπτυξης έκτασης 25.000 στρεμμάτων που περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων, γηπέδου γκολφ και άλλων υποδομών» (στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ: «"Κεφαλικό" έκτακτο φόρο σε 1.500.000 φορολογούμενους (...) ο οποίος θα ξεκινά από τα 150 ευρώ και θα κλιμακώνεται ανάλογα (...) περιλαμβάνει το φορολογικό πακέτο ύψους 2 δισ. ευρώ που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο (...) επιβάλλεται ενιαίος φόρος 20% - 30% στο εισόδημα και μάλιστα από το πρώτο ευρώ καθώς καταργείται το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ. Το μέτρο θα φέρει πρόσθετες επιβαρύνσεις σε περίπου 800.000 φορολογούμενους καθώς μόνο από την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου ο επιπλέον φόρος θα είναι 1.500 ευρώ (...) Στις προθέσεις του υπουργείου είναι σταδιακά να εναρμονιστεί η φορολογία των φυσικών προσώπων με των επιχειρήσεων» (στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΝΟΗΣΕΙΣ: «Στην πόλη Κλάιπεντα της Λιθουανίας (...) επιβλήθηκε φόρος σε κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού εφόσον το βρόχινο νερό που πέφτει στο σπίτι του καταλήγει στην κοινή αποχέτευση κι όχι στην ξεχωριστή (...) Βρέχει; Πλήρωσε! Είναι η "εφεύρεση" του νέου φόρου (...) Η πόλη βρίσκεται στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας και οι βροχοπτώσεις αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Το χρόνο πέφτουν γύρω στα 800 χιλιοστόμετρα βροχής και οι "εφευρέτες" του νέου φόρου θα πρέπει να είναι σίγουροι για την αποδοτικότητα του μέτρου (...) Σημεία των (καπιταλιστικών) καιρών...» (από τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ