Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οι αποψινές επιλογές

Ενα δυνατό ριμέικ της κλασικής αστυνομικής περιπέτειας του Σαμ Πέκινπα, σκηνοθετημένο από τον Αυστραλό Ρότζερ Ντόναλτσον είναι η ταινία περιπέτειας «The getaway», που θα προβληθεί απόψε από τη ΝΕΤ, στις 22.00.

Ο Κάρτερ Μακόν, γνωστός και ως Ντοκ, παλιός γνώριμος της αστυνομίας, βρίσκεται κλεισμένος σε μια μεξικάνικη φυλακή, μετά από ένα αποτυχημένο «κόλπο». Ο Ντοκ λέει στη γυναίκα του, την πανέμορφη Κάρολ, ότι μόνο ένας άνθρωπος υπάρχει που έχει τη δυνατότητα να τον βγάλει από τη φυλακή. Είναι ο Τζακ Μπένον από το Φίνιξ της Αριζόνα, ένας «επιχειρηματίας» που ελέγχει πολλά παράνομα κυκλώματα και από τις δύο πλευρές των συνόρων. Ο Ντοκ ξέρει ότι ο Μπένον ετοιμάζει μια «δουλειά» και ότι χρειάζεται κάποιον με τις γνώσεις και την πείρα του. Η Κάρολ θα πλησιάσει τον Μπένον και θα του προτείνει συνεργασία... Γρήγοροι ρυθμοί, κλιμακωτό σασπένς και θεαματικές καταδιώξεις, ενώ το πρωταγωνιστικό ζευγάρι απαρτίζεται από τον Αλεκ Μπάλντουιν και την Κιμ Μπάσιντζερ. Μαζί τους, οι Τζέιμς Γουντς, Μάικλ Μάντσεν, Ντέιβιντ Μορς.

Στις 22.00 το STAR θα μεταδώσει την περιπέτεια «Beowulf», σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις.

Ετος 507 μ.Χ., Δανία. Το βασίλειο του Ρόθγκαρ απειλείται από τον δαίμονα Γκρέντελ, όπου η υπερευαίσθητη ακοή του υποφέρει από τα δυνατά γέλια, τη ζωηρή μουσική και τη γενικότερη οχλοβοή, που συνοδεύουν τα μνημειώδη γλέντια του βασιλιά. Αυτή τη φορά, όμως, ο Γκρέντελ επιτίθεται με μανία σκοτώνοντας τους περισσότερους από τους πιο γενναίους πολεμιστές του Ρόθγκαρ. Ετσι ο τελευταίος σύντομα αναγγέλλει την προσφορά αδράς αμοιβής σε όποιον κατορθώσει να απαλλάξει τη χώρα από το δαίμονα. Η είδηση αυτή φτάνει στα αυτιά του Μπέογουλφ, πολεμιστή από τον Βορρά, που αναζητά τη δόξα. Παίζουν: Ρέι Γουίνστον, Ρόμπιν Ράιτ, Αντονι Χόπκινς, Αντζελίνα Τζολί, Μπρένταν Γκλίζον, Τζον Μάλκοβιτς, Κρίσπιν Γκλόβερ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ