Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για την «Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ενωση»

H πρόταση για την «Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ενωση» όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά αποτελεί συστατικό στοιχείο της επίθεσης κεφαλαίου - ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων σε όλα τα κράτη - μέλη ενάντια στη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Τα παραπάνω επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τη σχετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι η «Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ενωση» διευκολύνει τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, επιχειρώντας τη θωράκιση της κερδοφορίας του.

Αναλυτικά στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Οι ρυθμίσεις που προτείνονται αποσκοπούν να εξασφαλίσουν νέο ζεστό χρήμα για τις τράπεζες, ενώ παράλληλα θα προωθούνται ακόμα πιο σκληρά μνημόνια λιτότητας για τους εργαζόμενους γιατί αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν τα "σπασμένα". Η ανεργία θα γιγαντωθεί όχι μόνον στην Ισπανία και στην Ελλάδα αλλά σ' όλη την ΕΕ. Οι μισθοί των 250 ευρώ θα γενικευτούν για να εξασφαλιστεί ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου στη φάση εξόδου από την ύφεση. Αυτό είναι το ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσουν για τους λαούς η "τραπεζική ένωση" και οι πολιτικές της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ