Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνελεύσεις και συσκέψεις

Στη μάχη της γενικής απεργίας ρίχνονται ήδη μια σειρά συνδικάτα, με συσκέψεις και συνελεύσεις σε κλάδους, τόπους δουλειάς αλλά και εργατογειτονιές. Χτες, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Ενωση Μαγείρων) απέστειλαν έγγραφο στην ΠΝΟ, επισημαίνοντας ότι μπροστά στις εξελίξεις και τη συνεχώς εντεινόμενη επίθεση απέναντι στα ναυτεργατικά δικαιώματα από τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους «επιβάλλεται η άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ για λήψη απόφασης για απεργιακές κινητοποιήσεις».

Μεταξύ άλλων, πραγματοποιούνται οι εξής δραστηριότητες μπροστά στην απεργιακή μάχη:

  • Αύριο, Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, η Εργοστασιακή Επιτροπή του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νομού Αττικής της ΝΟΥΝΟΥ προχωρά σε συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, στις 12 το μεσημέρι.
  • Την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη, το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας διοργανώνει σύσκεψη, στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου (Φωκαίας 26, πλ. Ελευθερίας), στις 7.30 μ.μ.
  • Τη Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη:

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου πραγματοποιεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία, στις 8 π.μ., ενάντια στη φοροληστεία μέσω των εκκαθαριστικών.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, προχωρά σε διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στις 5 μ.μ., στα γραφεία του, με τη συμμετοχή των διοικήσεων των επιχειρησιακών σωματείων με θέμα την εκτίμηση της απεργίας των εργαζομένων στα ξενοδοχεία καθώς και την οργάνωση της επερχόμενης γενικής απεργίας στον κλάδο.

  • Την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΦΑΓΕ προχωρά σε στάση εργασίας, 1 μ.μ. - 3 μ.μ., και Γενική Συνέλευση. Σε Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση προχωρά την ίδια μέρα και το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΒΓΑ.
  • Την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη:

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ) οργανώνει συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας, στις 8 π.μ., στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο ΙΚΑ Ζακύνθου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ