Τρίτη 7 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Χάλκινα κουπιά...

Το δίδυμο Γιαζιτζίδου - Τσιάβου στο διπλό σκιφ ανέβηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου, χαρίζοντας το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στη διοργάνωση

Το ελληνικό δίδυμο στο διπλό σκιφ γυναικών πανηγυρίζει την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου

Associated Press

Το ελληνικό δίδυμο στο διπλό σκιφ γυναικών πανηγυρίζει την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου
Το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ των γυναικών που κατέκτησε το ελληνικό δίδυμο Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου, η πρόκριση στον τελικό του ντουέτου της συγχρονισμένης κολύμβησης για τις Σολωμού - Πλατανιώτη, η τέταρτη θέση της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου των ανδρών, καθώς και η σπουδαία επίδοση στον ακοντισμό του επτάθλου της Σοφίας Υφαντίδου, που αποτελεί ολυμπιακό ρεκόρ, ήταν τα γεγονότα που ξεχώρισαν για την ελληνική αποστολή το τριήμερο που πέρασε.

Κωπηλασία: Κουπιά επιτυχιών

Πιο συγκεκριμένα, στην κωπηλασία οι Γιαζιτζίδου - Τσιάβου επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τις ήθελαν να κατακτούν μια θέση στο βάθρο καθώς στον τελικό του διπλού σκιφ των γυναικών τερμάτισαν στην τρίτη θέση με χρόνο 7.12.09, παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο. Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ελληνικό δίδυμο έχασε κυριολεκτικά στην τελευταία... κουπιά το ασημένιο μετάλλιο, το οποίο πήραν οι Κινέζες με μόλις 16 εκατοστά του δευτερολέπτου διαφορά (7.11.93), ενώ πρώτες ήταν οι Βρετανίδες με χρόνο 7.09.30. Σημειώνεται ότι αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο από γυναικείο πλήρωμα στο αγώνισμα, καθώς και το τρίτο συνεχόμενο σε Ολυμπιακούς Αγώνες που προσφέρει η κωπηλασία.

Σπουδαία επιτυχία σημειώθηκε και στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου των ανδρών αφού το ελληνικό πλήρωμα, αποτελούμενο από τους Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλα, Στέργιο Παπαχρήστου, Γιάννη Χρήστου, πάλεψε για το καλύτερο ανάμεσα σε παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου και κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση με 6.11.43. Πρώτη ήταν η Βρετανία (6.03.97) και δεύτερη η Αυστραλία (6.05.19).

Η ελληνική εκπροσώπηση στην κωπηλασία ολοκληρώθηκε με την πολύ καλή εμφάνιση για το διπλό σκιφ των ανδρών, όπου οι Κόνσουλας - Μαγδάνης ήταν 8οι στη γενική κατάταξη, αφού στο μικρό τελικό πήραν τη 2η θέση.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Στον τελικό του ντουέτου

Θέση στον τελικό του ντουέτου της συγχρονισμένης κολύμβησης εξασφάλισαν οι Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη. Το ελληνικό δίδυμο συγκέντρωσε 88.840 βαθμούς στο ελεύθερο πρόγραμμα και 178.040 στο σύνολο και έτσι θα συμμετάσχει στον τελικό του αγωνίσματος, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17.00.

ΠΟΛΟ: Το «αντίο» και... «τα αντίο»!

Αντίο στα όνειρα για πρόκριση στα προημιτελικά είπε χτες και τυπικά η Εθνική ανδρών που πραγματοποιώντας άλλη μια άσχημη εμφάνιση ηττήθηκε και από την Αυστραλία στον τελευταίο αγώνα για τον όμιλό της με 13-8. Είχε προηγηθεί η ήττα από την Ισπανία με 11-9, η οποία είχε φέρει την Εθνική με την πλάτη στον τοίχο και έκανε τον χτεσινό αγώνα με τους Αυστραλούς... τελικό. Ωστόσο και πάλι οι παίκτες της ελληνικής ομάδας αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα, με αποτέλεσμα την καταδικαστική ήττα από τα «καγκουρό». Η ήττα είχε και παράπλευρες επιπτώσεις, με αρκετούς παίκτες να ανακοινώνουν την αποχώρησή τους από την ομάδα για διάφορους λόγους. Ο 36χρονος Θοδωρής Χατζηθεοδώρου ανακοίνωσε πως κρεμάει το σκουφάκι του, ενώ το ίδιο θα κάνει και ο συνομήλικός του Νίκος Δεληγιάννης. Κοντά στο «αντίο» - τουλάχιστον από την Εθνική - φέρεται και ο Γιώργος Αφρουδάκης. Θέμα αποχώρησης φαίνεται να τίθεται και για τον 28χρονο Χρήστο Αφρουδάκη, όχι φυσικά λόγω ηλικίας αλλά εξαιτίας των καταστάσεων στην Εθνική.

ΣΤΙΒΟΣ: Ξεχώρισε η Υφαντίδου

Στο στίβο και στο έπταθλο των γυναικών η Σοφία Υφαντίδου απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός ότι το αγώνισμα του ακοντισμού είναι το καλύτερό της. Η Ελληνίδα αθλήτρια σημείωσε επίδοση στα 56,96 μ. που αποτελεί ολυμπιακό ρεκόρ. Οι βαθμοί από τον ακοντισμό την έφεραν τελικά στην 23η θέση της γενικής κατάταξης με 5.947 βαθμούς. Νικήτρια ήταν η Βρετανίδα Ενις με 6.955 βαθμούς και την ακολούθησαν οι Σβάρτσκποφ (Γερμανία) με 6.649 και Τσέρνοβα (Ρωσία) με 6.628.

Στα 200μ των γυναικών η Ειρήνη Μπελιμπασάκη προσπάθησε για το καλύτερο, ήταν 4η στην προκριματική της σειρά με 23.36 και τελικά αποκλείστηκε από τα ημιτελικά.

Κατά τ' άλλα σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε η παρουσία των υπόλοιπων Ελλήνων αθλητών στο στίβο. Στο επί κοντώ καμία από τις τρεις αθλήτριες δεν κατάφερε να πάρει πρόκριση στον τελικό, καθώς η Λεδάκη ήταν 13η με καλύτερη επίδοση στα 4,50, η Κυριακοπούλου 19η με 4,25 και η Στεφανίδη 24η με 4,25.

Στα 20 χλμ βάδην ο Παπαμιχαήλ αν και σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 1.21.12 εντούτοις τερμάτισε στη 15η θέση του τελικού. Στο μαραθώνιο των γυναικών η Κεφάλα ήταν 104η με χρόνο 3.01.18. Στο ύψος των ανδρών ο Μπανιώτης, μένοντας μακριά από τον καλό του εαυτό, ήταν 25ος στα προκριματικά με επίδοση 2.21.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ: 13ος ο Καβελασβίλι

Στη 13η θέση της γενικής κατάταξης στην κατηγορία των 94 κιλών βρέθηκε ο Δαβίδ Καβελασβίλι που σήκωσε 370 κιλά στο σύνολο, 170 στο αρασέ και 200 στο ζετέ. Πρώτος στην κατηγορία ήταν ο Ιλιν από το Καζακστάν με 418 κιλά στο σύνολο που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Πλώρη για μετάλλιο

Η 5η θέση του Βύρωνα Κοκκαλάνη στα RS-X μετά από 10 ιστιοδρομίες, που δίνει το δικαίωμα στον Ελληνα ιστιοπλόο να αγωνιστεί στους αγώνες μεταλλίου σήμερα, είναι το πιο σπουδαίο γεγονός της ελληνικής παρουσίας στην ιστιοπλοΐα. Οι θέσεις των υπόλοιπων αθλητών είναι: STAR: Μιτάκης, 14ος με 108 βαθμούς ποινής. FINN: Παπαθανασίου - Τσότρας, 14οι με 106 βαθμούς ποινής. «49er»: Δήμου - Πατενιώτης, 20οί με 217 βαθμούς ποινής. RS-X Σκαρλάτου, 16η με 134 βαθμούς ποινής. «470»: Καμπουρίδης - Παπαδόπουλος, 19οι με 120 βαθμούς ποινής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ