Τρίτη 7 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η επίθεση στους μετανάστες

Αγρια επίθεση κατά των μεταναστών, έχει εξαπολύσει με έναν καταιγισμό κατασταλτικών μέτρων η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Από την περασμένη Πέμπτη έχει κινητοποιήσει 4.500 αστυνομικούς για να εξαπολύσει έναν πρωτοφανή μαζικό διωγμό κατά των εξαθλιωμένων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της άγριας εκμετάλλευσης του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Κατά χιλιάδες οι μετανάστες ελέγχονται στους δρόμους και προσάγονται στις αστυνομικές υπηρεσίες. Οσοι δεν έχουν χαρτιά μεταφέρονται σε κρατητήρια ή στρατόπεδα συγκέντρωσης ή κέντρα κράτησης για να διωχτούν από τη χώρα. Ετσι, ολοκληρώνεται, κατά την κυβέρνηση, το σχέδιο... ανακατάληψης των πόλεων από τον «εχθρό». Τον εξαθλιωμένο και άγρια εκμεταλλευόμενο μετανάστη. Το μετανάστη που είτε από ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση, είτε από υποκινούμενη εμφύλια σύρραξη, είτε από καταλήστευση της πατρίδας του από τα πολυεθνικά μονοπώλια, ξεριζώθηκε και ζήτησε καταφυγή στις χώρες που πατούν με την οικονομική ή στρατιωτική μπότα τους το λαιμό του. Η ίδια μπότα πατά το λαιμό του και στη χώρα της... επαγγελίας. Το κεφάλαιο θησαυρίζει από την κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα εργασία του, τον μεταχειρίζεται σαν κριό για να γκρεμίσει εργατικά δικαιώματα, τον ξεζουμίζει.

Στη συνέχεια το κεφάλαιο και η πολιτική του τον χαρακτήρισε εγκληματία, γιατί κατοικεί στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές των πόλεων, όπου υπήρχε και υπάρχει έξαρση της παραβατικότητας. Επειδή, είναι ευάλωτος σε αρρώστιες, αφού ήρθε στη χώρα μας περνώντας κακουχίες, μένοντας κρατούμενος κάτω από απαράδεκτες συνθήκες και κατοικώντας σε εξαθλιωμένα σπίτια, τον χαρακτήρισε «υγειονομική βόμβα». Τον κατηγόρησε για την υποβάθμιση του ήδη υποβαθμισμένου ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Εκεί, όπου ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα είναι έτοιμα να αναπτύξουν δράση, αφού έχουν αγοράσει για ένα κομμάτι ψωμί αρκετές περιοχές του. Εκεί, όπου για να γλιτώσει από τον πόλεμο ή την εξαθλίωση, αυτός και οι δικοί του άνθρωποι ξεπουλήθηκαν για να πληρώσουν μια περιουσία στα κυκλώματα διακίνησης. Τώρα, το κεφάλαιο με την πολιτική του παίρνει πιο δραστικά μέτρα. Αποφάσισε πως κάποιοι περισσεύουν. Κάποιοι πρέπει να αδειάσουν με τη βία τη γωνιά. Αλλωστε, θέλει περισσότερο ελεγχόμενη τη μετανάστευση, είτε αυτή είναι «νόμιμη», είτε «παράνομη». Θέλει να κλείνει τις στρόφιγγες, αφού έτσι κι αλλιώς η καπιταλιστική κρίση έχει αυξήσει τον εφεδρικό στρατό των ανέργων.

Το ΚΚΕ έχει επεξεργαστεί ένα πλαίσιο αιτημάτων με έμφαση στο να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα για να μπορούν να πάνε σε όποιον προορισμό επιθυμούν. Πρόταση που προσκρούει στη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ της Ευρωπαϊκής Ενωσης με αποτέλεσμα χιλιάδες μετανάστες να μένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, χωρίς να το επιθυμούν. Γεγονός που αποκρύπτεται εσκεμμένα τόσο από τη συγκυβέρνηση όσο και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Το ΚΚΕ επίσης έχει προτείνει να συγκροτηθούν ανθρώπινοι, αξιοπρεπείς και ανοιχτοί δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων και να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και να έχουν πλήρη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Η συμπαράσταση στους ξένους εργάτες και το αντιπάλεμα της καταστολής να γίνει υπόθεση των συνδικάτων και του λαϊκού κινήματος. Μόνο έτσι θα χτυπηθεί η πολιτική καταστολής της συγκυβέρνησης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ