Σάββατο 28 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εγγυητής του αντιλαϊκού «προγράμματος»

Τη στήριξή του στην ταχεία εφαρμογή του «προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής», που εξαθλιώνει το λαό για να θωρακιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, επιβεβαίωσε ο Ευ. Βενιζέλος στη συνάντηση που είχε χτες με τους εκπροσώπους της τρόικας. Παράλληλα, έθεσε εκ νέου την πρότασή του για επιμήκυνση στην εφαρμογή του προγράμματος μέχρι το 2016, προκειμένου, όπως είπε, «να υλοποιηθεί με ασφάλεια» το σύνολο του προγράμματος.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την Ιπποκράτους, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2012, στην προώθηση των αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, στην προώθηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και στην ολοκλήρωση των διαδικασιών ανακεφαλαιοποίησης και ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε σύσκεψη με κομματικά στελέχη, στην οποία εξετάστηκε ο κατάλογος των μέτρων που τους έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ενόψει της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, τη Δευτέρα, όπου θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το πακέτο των νέων μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ. Ο Ευ. Βενιζέλος είχε το πρωί συνάντηση και με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Φ. Γκόρντον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ