Σάββατο 28 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεσμεύσεις για την «Παιδική Στέγη»

Σημαντικές δεσμεύσεις για τη λειτουργία της «Παιδικής Στέγης» απέσπασαν οι γονείς και οι εργαζόμενοι από τον υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο στη συνάντηση που είχαν προχτές αργά το βράδυ.

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα λειτουργήσουν και οι 5 παιδικοί σταθμοί - περιλαμβανομένου και του Κερατσινίου που είχε ανασταλεί η λειτουργία του. Επίσης υποσχέθηκε συνέχεια από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) της επιχορήγησης που γινόταν μέχρι τώρα από το ΙΚΑ, καθώς και συνέχεια της προγραμματικής σύμβασης που υπήρχε με το υπουργείο Υγείας για επιχορήγηση μέχρι το τέλος της, ενώ μετά τη λήξη της θα αναζητηθεί άλλος τρόπος για τη συνέχειά της στα πλαίσια των συνολικότερων ρυθμίσεων για την Πρόνοια.

Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων είχαν συγκεντρωθεί γονείς και εργαζόμενοι έξω από το υπουργείο Εργασίας. Τη συμπαράσταση στους συγκεντρωμένους εξέφρασαν ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Αθηναίων Στέλιος Λάμπρου και η Βέτα Πανουτσάκου εκ μέρους της ΕΕ Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Λαϊκών Επιτροπών από το Κερατσίνι και τα Πετράλωνα.

Χτες, η Διοίκηση της «Παιδικής Στέγης» επιχείρησε αντιστροφή του θετικού αγωνιστικού κλίματος που κατάκτησαν οι εργαζόμενοι και οι γονείς με τη συντονισμένη δράση των συλλόγων και ανακοίνωσε σε διευθυντικά στελέχη του Ιδρύματος ότι παραιτείται ομαδικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ