Σάββατο 28 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Κινητοποίηση για τα χαράτσια της Εφορίας

Σε 2ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 μ. στην Α' ΔΟΥ προχώρησαν προχτές, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Λάρισας, ενάντια στους δυσβάσταχτους φόρους και τα χαράτσια. Τη στάση εργασίας και την κινητοποίηση προκήρυξε το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Λάρισας.

Στη συγκέντρωση που έγινε έξω από τα γραφεία της εφορίας καταγγέλθηκε ότι τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, με βάση τα «ραβασάκια» της εφορίας είναι εξωφρενικά και εξοντωτικά. Μάλιστα, η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη, καθώς μετά τις άγριες περικοπές των μισθών που φτάνει έως και το 50% οι εργαζόμενοι έρχονται ένα βήμα πριν τα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Οπως καταγγέλθηκε και στη συγκέντρωση σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων αδυνατούν να πληρώσουν τη δόση του στεγαστικού δανείου και από πάνω καλούνται να πληρώσουν και μια σειρά χαράτσια.

Οπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του συνδικάτου Ζ. Γκαραλιάκος, μιλώντας στη συγκέντρωση, απέναντι σε αυτές τη σφοδρή επίθεση «μια επιλογή έχουμε. Να επιλέξουμε το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα μέχρι την τελική νίκη, της ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της φτώχειας. Μόνο έτσι θα είναι κυρίαρχος, ανεξάρτητος ο λαός έτσι θα ζήσουμε πραγματικά ευτυχισμένα με εργατική - λαϊκή εξουσία χωρίς τις βδέλλες στο σβέρκο μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ