Σάββατο 28 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΠ»
Θέλουν σκλάβους τους εργάτες με πρότυπο την COSCO

Το μέλλον στο οποίο οδηγούν τους εργαζόμενους αποδεικνύεται από το πρότυπο της COSCO που προωθούν η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, υλοποιώντας με συνέπεια την πολιτική του κεφαλαίου, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και εξαπολύοντας άγρια επίθεση στην εργατική τάξη.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η αγωνιστική παράταξη «Δημοκρατική Ενότητα ΟΛΠ» και μπροστά σε αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα καλεί σε συντονισμένο ταξικό αγώνα για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που θωρακίζουν την εργοδοτική επιθετικότητα, για να μην υπάρξει καμία παραπέρα ιδιωτικοποίηση - παραχώρηση και με προοπτική για λιμάνια λαϊκή περιουσία.

«Σε πρώτη γραμμή, επισημαίνει, επιταχύνει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, που σημαίνει παραπέρα παραχωρήσεις δραστηριοτήτων του Λιμανιού, κρουαζιέρα - CARTERMINAL- ΣΕΜΠΟ - Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Οι παραχωρήσεις αυτές θα γίνουν στο "πετυχημένο" πρότυπο της COSCO, που σημαίνει για τους εργαζόμενους καμία συνδικαλιστική δραστηριότητα, εργασιακές σχέσεις και συνθήκες εργασίας Μεσαίωνα, ταυτόχρονα με την επίθεση στο ήδη λεηλατημένο εισόδημα, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τις παροχές σε υγεία - πρόνοια, στο ασφαλιστικό με τη φοροληστεία».

Αναφερόμενη στην πλάτη που βάζουν εδώ και χρόνια για το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και στην αναγκαιότητα του αγώνα και της σύγκρουσης με αυτή την πολιτική που βάζουν οι ταξικές δυνάμεις, επισημαίνει: «Ετσι και σήμερα στις πρόσφατες συνεδριάσεις των ΔΣ των Σωματείων θέσαμε ξανά το ζήτημα της σύγκρουσης με αυτή την πολιτική. Καμία αναμονή, άμεσες αποφάσεις μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις Σωματείων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις με μέτωπο πάλης σε όλα τα λιμάνια και πλαίσιο που θα συγκρούεται με αυτή την πολιτική. Να απαιτήσουμε την κατάργηση των Μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων και δανειακών συμβάσεων, επαναφορά των ΣΣΕ, του 13ου και 14ου μισθού. Καμία παραπέρα ιδιωτικοποίηση - παραχώρηση, αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική ιδιοκτησία μέσα στα Λιμάνια. Αγώνας που θα στρέφεται ενάντια στα μονοπώλια και θα αμφισβητήσει την εξουσία τους. Το σύνολο των άλλων παρατάξεων για μια ακόμη φορά απέρριψε την πρότασή μας, καλλιεργώντας στάση αναμονής και αδράνειας βάζοντας έτσι πλάτη για άλλη μια φορά για να παγιωθεί η σφαγή που έχει συντελεστεί και να προχωρήσει η νέα επίθεση στους εργαζόμενους. Καμία αντίδραση για τη φιλική διευθέτηση της Σύμβασης παραχώρησης που δίνει νέα προνόμια στην COSCO. Βοηθούν την εισβολή κεφαλαίων με την εκδίωξη των αποθηκών από τη λιμενική ζώνη, στηρίζουν τη λεγόμενη "Πολιτιστική Ακτή" που έχει στο στόχαστρο την ΚΕΣΜ, μόνιμες δεξαμενές, το κλείσιμο του ΣΙΛΟ. Καμία αντίδραση για το ΦΠΑ που δεν πληρώνει η COSCO στον ΟΛΠ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ