Παρασκευή 20 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Προετοιμάζει το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ

Την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ προετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ενώ ο κώδωνας του κινδύνου κρούει και για τα άλλα ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης. Στην προχτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του ΝΑΤ, κατατέθηκε εισήγηση από το υπουργείο Εργασίας - το οποίο πλέον εποπτεύει το Ταμείο των ναυτεργατών από την 1η Απρίλη - που προβλέπει τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ και την αξιοποίησή της από ιδιωτικές εταιρείες.

Πιο συγκεκριμένα, η εισήγηση αναφέρει ότι για την ακίνητη περιουσία του ΝΑΤ θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος 3863/2010, ο οποίος στο άρθρο 49 παρ. 1 ορίζει ότι: «Με αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων τους οι ΦΚΑ (Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης) στο πλαίσιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας τους υποχρεούται να αναθέτουν σε εταιρείες διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων». Η εισήγηση απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, όμως η αρχή έγινε και το θέμα της «αξιοποίησης», που πρακτικά σημαίνει, όπως είναι γνωστό ξεπούλημα, της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ έχει τεθεί στο τραπέζι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ, που έχει κτιστεί από το ξεζούμισμα και το αίμα των ναυτεργατών μέσα στα καράβια είναι και το Ναυτικό Νοσοκομείο (ΝΙΕΝ) στα Μελίσσια, το οποίο οι κυβερνήσεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ το άφησαν να ρημάξει για να έρθει η σημερινή συγκυβέρνηση να το βγάλει και στο σφυρί. Για το Ναυτικό Νοσοκομείο τα ταξικά ναυτεργατικά συνδικάτα έχουν καταθέσει επεξεργασμένη πρόταση που προβλέπει να λειτουργήσει το νοσοκομείο ως πανεπιστημιακή κλινική, κλάδος για την πρόληψη και αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών των ναυτεργατών, των οικογενειών τους, των εργαζομένων, με τη συμμετοχή και σύμπραξη των άλλων δημόσιων ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Η εισήγηση του υπουργείου Εργασίας θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ακίνητη περιουσία του ΝΑΤ και των άλλων ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης», επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου των ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ ΝΑΤ και Επιτροπής Ανέργων Ναυτεργατών και τονίζεται: «Στα πλαίσια της δανειακής σύμβασης με την τρόικα, των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων για να μαζέψουν 11,5 δισ. ευρώ το 2013 - 2014 και άλλα 5,5 δισ. ευρώ λοιπές υποχρεώσεις, σύνολο 16,5 δισ. ευρώ είναι εμφανής η προσπάθεια ξεπουλήματος όσο, όσο για να μαζέψουν χρήμα προς τους δανειστές και το κεφάλαιο, υποβαθμίζοντας την τιμή της εργατικής δύναμης, περικόπτοντας 7 μισθούς από τις συντάξεις, εντείνουν τη φοροεπιδρομή, υπονομεύουν την ιατροφαρμακευτική προστασία. Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους, να αναπτύξουν την πάλη τους και να απαιτήσουν την κατάργηση της δανειακής σύμβασης, των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ