Σάββατο 14 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Σήραγγα μεταφοράς ναρκωτικών

Μια εξελιγμένη σήραγγα για μεταφορά ναρκωτικών, μήκους 220 μέτρων συνέδεε ένα κτίριο στο Σαν Λουίς - μια μικρή πόλη στη δυτική Αριζόνα -, με ένα εργοστάσιο πάγου στα μεξικανικά σύνορα του Σαν Λουίς Ρίο, ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν οι αμερικανικές αρχές, που επίσης προχώρησαν στη σύλληψη 3 ατόμων που θεωρούνται οι εγκέφαλοι της επιχείρησης. Η παράνομη διάβαση - σήραγγα ήταν σκαμμένη σε βάθος 17 μέτρων από το έδαφος, είχε ύψος 1,8 μέτρα και ήταν πλήρως εξοπλισμένη με φωτισμό και εξαερισμό.

Στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικό, σχεδόν 3.200 χιλιομέτρων γίνεται διακίνηση ναρκωτικών που φτάνουν στα μεξικανικά καρτέλ από τα καρτέλ της Νότιας Αμερικής και η μέθοδος των σηράγγων κυρίως χρησιμοποιείται στην Αριζόνα και την Καλιφόρνια, όπου οι γεωλογικές συνθήκες είναι ευνοϊκές.

Τα τελευταία 10 χρόνια, 89 διασυνοριακές σήραγγες έχουν ανακαλυφθεί στην Αριζόνα και 50 στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Βέβαια το ζήτημα των ναρκωτικών που φέρνει αμύθητα κέρδη σε Αμερικάνους μαφιόζους - επιχειρηματίες αξιοποιείται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις του αμερικανικού ιμπεριαλισμού ως το πρόσχημα για επεμβάσεις στα εσωτερικά χωρών της Λατινικής Αμερικής. Από την άλλη, η χρήση ναρκωτικών ουσιών χρησιμοποιείται από το αστικό κράτος για να κρατά ναρκωμένο και υποταγμένο το λαό και κυρίως τη νεολαία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ