Σάββατο 14 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Επείγοντα και οξυμένα τα προβλήματα των τυφλών

Με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών τους οργάνων συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Με τα Διοικητικά Συμβούλια του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα οξυμένα προβλήματα των τυφλών και συνολικά των ανθρώπων με αναπηρία, τα οποία οξύνει η πολιτική των περικοπών και της πλήρους εμπορευματοποίησης, ιδιωτικοποίησης ή και διάλυσης των προνοιακών δομών, στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής για τη διαχείριση της κρίσης. Αμέσως μετά τη συνάντηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Και βεβαίως είμαστε υποχρεωμένοι και θα το κάνουμε, να φέρουμε στη Βουλή συγκεκριμένες και άμεσες προτάσεις καταρχήν για τα επείγοντα και οξυμένα οικονομικά προβλήματα των τυφλών και γενικότερα των ανάπηρων, όπου έχουν υποστεί όλες τις περικοπές που έχουν υποστεί και οι άλλοι εργαζόμενοι χωρίς να παίρνεται υπόψη η ιδιαιτερότητα της κατάστασής τους. Τα χαράτσια, όλα, τα πληρώνουν εξίσου, τα επιδόματα καθυστερούν όπως ξέρετε, όπως επίσης θεωρούμε ότι δεν μπορεί να ισχύει οι "προσλήψεις 1 προς 10" όταν πρόκειται να αντιμετωπιστεί το θέμα της ανεργίας των τυφλών ανθρώπων, που μπορούν κάλλιστα να δουλέψουν, αλλά δεν μπορούν να κυνηγάνε και την οποιαδήποτε δουλειά. Και επομένως θα ανταποκριθούμε σε αυτό το πιεστικό αίτημα».

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Μαργιόλας, πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, δήλωσε: «Η αντιπροσωπεία από την Ομοσπονδία και το Σύνδεσμο των τυφλών, μας έδωσε την ευκαιρία η Γενική Γραμματέας να κάνουμε μια συνάντηση σε ένα κλίμα πάρα πολύ ανθρώπινο και να συζητήσουμε τα πιο σοβαρά ζητήματα που έχουμε και μάλιστα να καταλήξουμε ότι οι θέσεις μας και οι απόψεις μας είναι πάρα πολύ κοντά. Και γι' αυτό ελπίζω, όχι μόνο ελπίζω, αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατή καλύτερη συμμαχία, τη δυνατή καλύτερη στήριξη μέσα και έξω από τη Βουλή, από το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ