Παρασκευή 6 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Πλώρη για Λονδίνο η Εθνική ανδρών

Τη νίκη που θα την φέρει ακόμα πιο κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες ψάχνει σήμερα το βράδυ η Εθνική ανδρών (φωτ. από τον αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο)

Icon

Τη νίκη που θα την φέρει ακόμα πιο κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες ψάχνει σήμερα το βράδυ η Εθνική ανδρών (φωτ. από τον αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο)
Από το Καράκας στο οποίο βρίσκεται θέλει να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στο Λονδίνο η Εθνική ανδρών, που σήμερα το βράδυ (21.00, ΕΤ3) για την προημιτελική φάση του προολυμπιακού τουρνουά αντιμετωπίζει τη Νιγηρία, θέλοντας τη νίκη που θα τη φέρει μια ανάσα πριν τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εάν επικρατήσει η Ελλάδα προκρίνεται στα ημιτελικά, όπου πλέον θα έχει δυο ευκαιρίες για να σφραγίσει την πρόκριση. Νίκη στον ημιτελικό που σημαίνει απευθείας πρόκριση για τη νικήτρια του μικρού τελικού, αφού στους Ολυμπιακούς προκρίνονται οι 3 πρώτες του τουρνουά. Υπενθυμίζεται ότι στο προολυμπιακό τουρνουά δεν διεξάγεται τελικός.

Χτες τα ξημερώματα η Ελλάδα, στον τελευταίο αγώνα του ομίλου της, επικράτησε του Πουέρτο Ρίκο με 98-84 παίρνοντας την πρώτη θέση στον όμιλο με δυο νίκες (αφού είχε προηγηθεί και η αντίστοιχη επί της Ιορδανίας), κάτι που την έφερε αντίπαλο με τη Νιγηρία. Η αφρικανική ομάδα στον τελευταίο αγώνα του ομίλου της έκανε την έκπληξη. Επικράτησε της Λιθουανίας με 80-86 και πήρε την πρόκριση ως δεύτερη (πρώτοι οι Λιθουανοί) αφήνοντας εκτός νυμφώνος τη Βενεζουέλα. Σε περίπτωση που η Εθνική Ελλάδας πάρει την πρόκριση θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το νικητή του αγώνα Ρωσίας - Αγκόλας. Τα υπόλοιπα ζευγάρια των προημιτελικών είναι: Λιθουανία - Πουέρτο Ρίκο, ΠΓΔΜ - Δομινικανή Δημοκρατία. Οι νικητές παίζουν μεταξύ τους στον ημιτελικό.

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ηλίας Ζούρος εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της Εθνικής δηλώνοντας ευχαριστημένος που οι παίκτες του φάνηκαν διαβασμένοι στον αγώνα με τους Πορτορικανούς, ενώ περιμένει να δείξουν την ίδια αυτοσυγκέντρωση και σήμερα. Οσον αφορά τη σημερινή αντίπαλο Νιγηρία, τη χαρακτήρισε δυνατή και αθλητική ομάδα, ανερχόμενη δύναμη στο αφρικανικό μπάσκετ, επισημαίνοντας πως χρειάζεται προσοχή αφού ο αγώνας είναι νοκ αουτ.

Από πλευράς παικτών ο Βασίλης Σπανούλης σε δηλώσεις του για το παιχνίδι με το Πουέρτο Ρίκο τόνισε ότι η ομάδα ψάχνει να βρει τη «χημεία» της και να προσαρμόσει το παιχνίδι της μέσα από τους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ