Παρασκευή 15 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
ΠΑΣΟΚ
Επιμένει σε συγκυβέρνηση του «ευρωμονόδρομου»

Κινδυνολογώντας περί «ακυβερνησίας», ο Ε. Βενιζέλος στρώνει το έδαφος για την επόμενη μέρα

Τον μπαμπούλα της «ακυβερνησίας» και του «πολιτικού αδιεξόδου» επιστράτευσε χτες ο Ε. Βενιζέλος, ενώ ταυτόχρονα απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης στα κόμματα του ευρωμονόδρομου για τη συγκρότηση ενός ισχυρού κυβερνητικού μετώπου απέναντι στο λαό μετά τις εκλογές, που θα θωρακίσει την εξουσία και τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

«Η μόνη λύση είναι η κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με όλες τις δυνάμεις που είναι ευρωπαϊκές», ανέφερε χτες μιλώντας στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά. Χρειάζεται «αρραγές εσωτερικό μέτωπο και διαπραγματευτική ισχύ και αξιοπιστία διεθνώς, για το καλό της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε αργότερα ο ίδιος, προβάλλοντας ως μονόδρομο την πολιτική διαχείριση υπέρ του κεφαλαίου.

Στόχος της συγκυβέρνησης, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να προωθηθούν όλες οι ευρωενωσιακές αντιλαϊκές πολιτικές για «να μείνει η Ελλάδα σταθερά μέσα στο ευρώ και να κρατηθεί το κεκτημένο της δανειακής σύμβασης και να αλλάξουν οι δυσμενείς όροι του μνημονίου». Να εφαρμοστούν δηλαδή μέχρι κεραίας τα βάρβαρα μέτρα, πουλώντας ταυτόχρονα «φύκια» διαπραγμάτευσης για μεταξωτές κορδέλες στα λαϊκά στρώματα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ταυτόχρονα σαν όρο για την κυβέρνηση συνεργασίας και τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Στρώνοντας το έδαφος για την επόμενη μέρα, κάλεσε τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων με ευρωενωσιακό προσανατολισμό να συμφωνήσουν πριν τις κάλπες τη «λύση της κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης, ώστε τη Δευτέρα το πρωί, χωρίς άλλες διαδικασίες, να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη λύση που έχει διαμορφωθεί»!

Σ' αυτή την κατεύθυνση υποστήριξε ότι «ο τόπος δεν μπορεί να κυβερνηθεί με πυρήνα τη ΝΔ, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, καθώς σε αυτή την περίπτωση, θα υπήρχε κυβέρνηση στη Βουλή, αλλά όχι στην κοινωνία» και πρόσθεσε: «Δε σχηματίζεται κυβέρνηση από τους δύο μονομάχους που τροφοδοτούν ενσυνείδητα την τεχνητή πόλωση». Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «θα οδηγηθούμε σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις αν η χώρα κυβερνηθεί από τη μια ή την άλλη πλευρά, με μεγάλες δυνάμεις να μένουν εκτός κυβέρνησης, περιμένοντας την αποτυχία της κυβέρνησης για να ανδρωθούν οι ίδιες».

Χτες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ευθυγραμμιζόμενος με την προεκλογική τακτική της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκε τη ΓΑΔΑ για να εμφανιστεί σαν «εγγυητής» για την «αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης» και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βεβαίως(2023-05-26 00:00:00.0)
Επίθεση στο λαό με μέτρα και απειλές(2012-06-09 00:00:00.0)
«Εγγυητής» για κυβέρνηση συνεργασίας(2012-06-06 00:00:00.0)
Κάλπικα συνθήματα προς άγραν ψήφων(2012-05-26 00:00:00.0)
Στόχος ίδιος: το ξεκλήρισμα(2003-07-01 00:00:00.0)
Σύσκεψη "διά πάσαν νόσον... "(1996-01-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ