Τρίτη 15 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΣΥ - ΔΡΑΣΗ
Διεκδικούν ρόλο στη διαμόρφωση νέων δίπολων

Αναπαράγουν ψευτοδιλήμματα «μέσα ή έξω από το ευρώ» για να θολώσουν τα νερά

Υπέρ της δημιουργίας ενός ενιαίου «ινδοευρωπαϊκού μετώπου», που θα συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΣΥ - «Δράση», και θα κατέβει στις επόμενες εκλογές, τάσσονται με δηλώσεις τους οι Στ. Μάνος και Ντ. Μπακογιάννη, ζητώντας πάντως να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για σχηματισμό «οικουμενικής κυβέρνησης».

Η παρέμβασή τους στόχο έχει να ενισχύσει τα βολικά για τον εγκλωβισμό του λαού ψευτοδιλήμματα «μέσα ή έξω από το ευρώ», κρύβοντας συνειδητά ότι οι δυνάμεις ενάντια στις οποίες συνασπίζονται, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, είναι επίσης υπέρ της ΕΕ και του ευρώ και πως μόνη εξαίρεση απ' όλα τα κόμματα είναι το ΚΚΕ.

Αν δεν αποφευχθούν οι εκλογές, ο Στ. Μάνος δηλώνει ότι «θα βοηθήσουμε με τη δύναμη που μας δίνει το μικρό μας ποσοστό στις εκλογές να δημιουργηθεί ένα νέο μεγάλο ενιαίο φιλοευρωπαϊκό και μεταρρυθμιστικό μέτωπο (Δράση, ΔΗΣΥ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) που θα αντιπαρατεθεί στις δυνάμεις που, αρνούμενες την πραγματικότητα, μας οδηγούν αναποφεύκτως έξω από την Ευρώπη».

Στην ίδια γραμμή η Ντ. Μπακογιάννη καλεί σε κοινή εκλογική κάθοδο «όλες τις δυνάμεις εκείνες οι οποίες πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να έχει μέλλον στην Ευρώπη», υποστηρίζοντας ότι «μία είναι η διαχωριστική γραμμή: είναι μεταξύ αυτών οι οποίοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να μείνει στο ευρώ και μπορεί και πρέπει να μείνει μέσα στην Ευρώπη και αυτών οι οποίοι επιτρέπουν στον εαυτό τους το λαϊκισμό της δραχμής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατεύθυνση αυτή καλούσε το κύριο άρθρο της κυριακάτικης «Καθημερινής», στο οποίο τονιζόταν ότι αν γίνουν νέες εκλογές «πρέπει να σκεφθούν (σ.σ. τα αστικά κόμματα) από το αν επιβάλλεται ακόμη και ένα ενιαίο φιλοευρωπαϊκό μέτωπο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - κεντρώων φιλελευθέρων έως το αν απαιτείται άμεση ανανέωση ηγεσιών και προγραμμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ