Παρασκευή 16 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Σε παραλήρημα από μίσος για το λαό και το κίνημα

Αισχρή επίθεση χτες στη Βουλή, με αιχμή το ΠΑΜΕ και τον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών

Με συκοφαντίες και ψέματα, που ξεπερνούν κάθε όριο, ο ΛΑ.Ο.Σ. διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία στο αντιΚΚΕ παραλήρημα, στο οποίο επιδίδονται με κλιμακούμενους ρυθμούς και με κάθε αφορμή τα αστικά κόμματα, επιβεβαιώνοντας ότι ο αντικομμουνισμός θα είναι από τα κεντρικά στοιχεία της προεκλογικής περιόδου.

Συνοδεύοντας χτες τον αντιμεταναστευτικό παροξυσμό του κόμματός του με χυδαία επίθεση στο ΚΚΕ και στο ταξικό κίνημα, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Η. Πολατίδης έφτασε να ισχυριστεί, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΚΚΕ, ότι το ΠΑΜΕ πληρώνει λαθρομετανάστες για να παριστάνουν τους διαδηλωτές! Σε πλήρη σύγχυση, δήλωσε ακόμα ότι το κόμμα του, ούτε λίγο ούτε πολύ, διεξάγει αγώνα κατά του κεφαλαίου, με το να στοχοποιεί τους μετανάστες!

Αυτολεξεί το παραλήρημά του απ' το βήμα της Βουλής έχει ως εξής: «Είναι χαρακτηριστικό της ιδεολογικής συγχύσεως του ΚΚΕ ότι έχει γίνει το κόμμα των λαθρομεταναστών. Αλλωστε τα τριάντα ευρώ που δίνει, προκειμένου να εξασφαλίζει διαδηλωτές για το ΠΑΜΕ, είναι αρκετά φθηνή τιμή. Νομίζω ότι κάποιοι θα χρειάζονταν περισσότερα (...) Να διαβάσετε τον Μαρξ τι λέει για τη "μετάγγιση" Γερμανών εργατών απεργοσπαστών στην Αγγλία και να συνειδητοποιήσετε ότι ο μόνιμος απεργοσπαστικός μηχανισμός είναι οι λαθρομετανάστες. Γι' αυτό τους κυνηγάει, τους φέρνει στην Ελλάδα ο Σόρος, τους φέρνει η παγκοσμιοποίηση. Βρείτε μου μία ανακοίνωση συνδέσμου βιομηχάνων στην Ευρώπη που να ζητάει λιγότερους μετανάστες. Αρα ξέρουμε τι ρόλο παίζετε. Ούτως ή άλλως είναι γνωστός».

Το κόμμα που μαζί με το ΠΑΣΟΚ έστησαν την προβοκάτσια της «Γερμανός» και με κάθε ευκαιρία συκοφαντεί το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα, βγάζει τη χολή του για τους εργατικούς αγώνες, όταν επιτίθεται στους μετανάστες και παραληρεί σε βάρος του ΠΑΜΕ, το οποίο ενώνει Ελληνες και μετανάστες εργάτες ενάντια στον κοινό εχθρό, το κεφάλαιο, που ο ΛΑ.Ο.Σ. συνυπηρετεί με τα άλλα αστικά κόμματα. Οσο για την προσπάθεια του Πολατίδη να διαστρεβλώσει τον Μαρξ, για να επιχειρηματολογήσει σε βάρος του ΚΚΕ, το μόνο που πετυχαίνει είναι η αυτογελοιοποίησή του.

Απάντηση του ΠΑΜΕ

Ανακοίνωση για τα όσα είπε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. εξέδωσε το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας τα εξής: «Το ταξικό κίνημα ήταν και είναι ο εχθρός τους. Ανησυχούν για το οργανωμένο, τρέμουν τη δύναμη των εργατών. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, Ελληνες και ξένοι εργάτες, ενάντια στον κοινό αντίπαλο που είναι το κεφάλαιο και το πολιτικό προσωπικό του, κομμάτι του οποίου είναι και ο ΛΑ.Ο.Σ. Τη λύσσα και τα χοντροκομμένα ψέματά τους απέναντι στο ταξικό κίνημα τα κατανοούμε. Το ΠΑΜΕ παλεύει για την οργάνωση της εργατικής τάξης, στοχεύει στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που ο ΛΑ.Ο.Σ. με χέρια και με πόδια υποστηρίζει.

Οσον αφορά τις παραπομπές στον Μαρξ, εμείς μαθήματα μαρξιστικής θεωρίας από τους υμνητές του Μεταξά δε δεχόμαστε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ